«Без світла діти боялися сидіти в укритті». Громада на Буковині отримала генератори для садків

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Фото: Natalie/Pexels

У Великокучурівській громаді Чернівецької області чотирьом дитячим садкам передали генератори від благодійників. Завдяки ним освітлюють приміщення та можуть користуватися малопотужними приладами. Бензин для генераторів купує громада.

Про це у коментарі Суспільному розповів голова Великокучурівської громади Василь Тодеренчук.

Першочергово потребували генератора, щоб забезпечити освітлення в укритті, каже директорка Великокучурівського закладу дошкільної освіти "Казка" Аліна Тодераш.

"Укриття абсолютно темне, а в цьому корпусі перебувають найменші дітки – ясельні та молодші. Коли світло часто вимикається – зазвичай у другій половині дня, то стає досить темно. Дітки лякалися", – розповідає Тодераш.

Оскільки корпус закладу опалюють від котельні школи, яка працює на дровах, для неї електроенергії не потрібно.

Тодераш каже, що у садочку періодично вимикають електроенергію – через це немає зв’язку та світла. Також, якщо в селі довго немає електрики, то під час повітряної тривоги складно почути сирену.

За словами Тодеренчука, у громаді всі школи та дитсадки мають генератори та пальне.

Що відомо

  • Громади Чернівецької області отримали 200 генераторів для дитсадків. Їх передала німецька компанія Blau-Gelbes-Kreuz e.V. за підтримки клубу підприємців CBG.
  • Станом на 17 січня у Чернівецькій області тривають планові відключення електрики через масові ракетні обстріли енергетичної інфраструктури країни з боку російських військ. Нині в графіках відключень 18 груп споживачів. Дізнатися час відключення та перелік адрес можна на сайті обленерго.

Новости Украины