Чернівці безкоштовно отримали автобус від французького міста Мец

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Автобус Volvo у депо ЧТУ. Роман Клічук / Facebook

До Чернівців доставили зчленований автобус Volvo, який безплатно передало французьке місто Мец. Наразі проводять техогляд транспорту, після чого запустять на одному з комунальних маршрутів.

Про це повідомив міський голова Роман Клічук на сторінці у Facebook.

Автобус низькопідлоговий, має 45 місць для сидіння та може перевозити до 160 пасажирів. Після техогляду автобус курсуватиме на одному з маршрутів, які обслуговує тролейбусне управління.

За словами Клічука, це перший автобус такої конструкції в Чернівцях, до цього у місті курсували лише зчленовані тролейбуси.

Раніше заступник міського голови Євгеній Маховіков повідомляв, що французьке місто Мец планує передати Чернівцям три зчленовані автобуси.

Автобус Volvo в депо ЧТУ. Роман Клічук / Facebook

Що відомо

  • У вересні Чернівецьке тролейбусне управління уклало договір на закупівлю п'яти вживаних автобусів Mercedes-Benz Citaro за 6,4 мільйона гривень. З них три доставили до Чернівців, їх планують запустити на маршруті №9.
  • У жовтні ЧТУ уклало договір на постачання трьох автобусів Mercedes-Benz серії Citaro за майже 4 мільйони (1,3 мільйона за одну машину). Також Чернівці отримали два автобуси цієї ж моделі від німецького міста-побратима Мангайма.
  • Тролейбусне управління планує закупити ще п'ять вживаних автобусів Mercedes-Benz. Очікувана вартість транспорту – до 7,7 мільйона гривень. Раніше на засіданні виконавчого комітету міської ради проголосували за виділення 9 мільйонів гривень для придбання автобусів тролейбусному управлінню та облаштування двох зупинок громадського транспорту.

Новости Украины