Чи планують відпустку чернігівці?

Літо – традиційна пора відпусток. Утім події останньої весни, пов’язані з пандемією коронавірусу та карантинними обмеженнями, які були введені через неї практично у всьому світі, позначилися буквально на кожній людині. Хтось залишився без роботи, а відповідно – без грошей на відпочинок. Хтось має змінити плани через закриті кордони. А для когось не змінилося нічого, бо він і так звик проводити відпустки не виїжджаючи за межі населеного пункту. Але в будь-якому разі хоча б приблизне уявлення про те, як провести літо, є в кожного.

Ми поцікавилися у жителів обласного центру, чи планують вони поїхати у відпустку та як на їх плани вплинули карантинні обмеження, впроваджені цієї весни в більшості країн світу.

Христина, робітниця швейной фабрики:

– Из-за этой ситуации с карантином в отпуск, наверное, не пойду. Карантин повлиял на финансовое положение нашей семьи, так как муж не смог уехать на работу в связи с тем, что авиаперевозки были остановлены. Он сможет уехать на работу, только когда их откроют.

Если бы были деньги, то, конечно, поехали бы куда-то. Коронавируса не боюсь, так как считаю, что чему быть, того не миновать. Но в пределах Украины точно постараемся куда-то съездить. А вот куда именно, еще не думали.

Олег, автолюбитель:

– В этом году идти в отпуск не планирую, так как на карантине уже отдохнул. Конечно же, если ситуация с границами в ближайшее время исправится, то я думаю, что можно будет куда-то съездить.

Карантин по финансам ударил ощутимо. Но это не причина отложить отпуск, просто и так много времени потерял из-за карантина. Хотя ребенка нужно оздоровить в любом случае. Поэтому хочется или нет, но ребенок должен попасть на море.

Ольга, бухгалтер:

– Я по суті вже пішла у відпустку на три місяці. Довелося звільнитися через те, що ресторанний бізнес, в якому я працювала, закрився. За фінансовий бік відпустки відповідає чоловік. Але якщо і поїдемо кудись, то, напевно, у село.

Коли саме поїдемо, ще невідомо, але все літо попереду. Коронавірус мене не лякає. Коли знімуть карантинні обмеження, то будемо жити і пересуватися Україною, як і раніше.

Віталій, приватний підприємець:

– Карантин не повлиял на возможность попасть в отпуск. Просто пришлось перенести его с мая на сентябрь. Конечно же, отдых уже ощутимо подорожал.

В целом же все равно буду смотреть по обстоятельствам. Но наверняка можно сказать, что отпуск проведу в Украине. Хотелось бы уехать за границу куда-то – так, как каждый год что-то планировали. Дети хотят на море. Им же не объяснишь про опасность коронавируса. Но стараемся объяснять, конечно.

Источник

Новости Украины