Цього року у Харкові планують продати вдвічі менше ялинок

Лісники хочуть заготовити майже 4000 ялинок.

Середня вартість новорічної ялинки у лісгоспі складе 160 гривень.

Цьогоріч новорічні ялинки продаватимуть лише два лісові господарства Харківської області — Чугуєво-Бабчанський і Гутянський. Заготувати планують близько 4000 ялинок. Про це пише «Суспільне» з посиланням на відповідь обласного управління лісового та мисливського господарства.

«У зв’язку з воєнними діями не всі лісгоспи нашої області мають можливість заготовляти ялинки в цьому році. Для порівняння минулого року лісгоспами було реалізовано 9130 ялинок», — розповіли в управлінні.

На всіх новорічних ялинках будуть етикетки з унікальними штрих-кодами. Середня вартість однієї ялинки висотою до півтора метра складе 160 гривень.

Зазначимо, у Державній екологічній інспекції в Харківській області повідомили про погодження з обласним управлінням лісового та мисливського господарства й поліцією графіка проведення операції «Новорічна ялинка». Рейди будуть проводити у місцях продажу новорічних ялинок.

«Державна екологічна інспекція здійснить рейдові виїзди з метою здійснення контролю за перевезенням, заготівлею та реалізацією хвойних насаджень, запобігання незаконних рубок, у першу чергу на територіях селекційних плантацій та ділянок особливо цінних хвойних порід, а також лісових масивів, які примикають до населених пунктів, та об’єктах природно-заповідного фонду», — розповіли у Держекоінспекції.

Крім того, у Держекоінспекції нагадали, що мешканцям Харківщини заборонено відвідувати ліси через замінування. Інформації про розмінування лісових насаджень в Екоінспеції поки немає. Піротехніки поки що  ліквідовують наслідки постійних обстрілів.

«На деокупованій території Харківської області досі залишається високий рівень мінної небезпеки. В цілому, в лісах України, які потрапили в зону військових дій, може зустрічатися понад 50 різних видів вибухонебезпечних боєприпасів», — пояснили в екоінспекції.

Як писав UA-NEWS.in.ua, у Харкові встановили ялинку. Цьогоріч через війну провести масові акції у традиційних місцях — на площі Свободи чи в Центральному парку — неможливо. Тому ялинку встановили на станції метро «Університет».

Джерело

Новости Украины