Данілов підтвердив, що Україна не визнаватиме вибори президента Росії

Данілов підтвердив, що Україна не визнаватиме вибори президента Росії

Фото: УП

Україна не визнаватиме вибори президента Росії, тому що у країні «ніяких виборів вже давно немає». Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов у коментарі «Радіо Свобода».

— Всі цивілізовані країни не мали б визнавати ці вибори в Росії. Але тут є велике питання, що всі інституції побудовані до Другої світової війни і жили в одній системі координат, а наразі вся ця система координат змінилась. Після закінчення холодної війни нової не побудували. Не розумію, що країна-терорист робить у Раді безпеці. Люди, які вбивають дітей, — з ними жодна країна світу не має вести жодної розмови, – розповів Данілов.

Говорячи про підготовку Росією незаконних виборів на окупованих українських територіях, Данілов назвав це «фарсом».

— Ми спокійно ставимось до цього, за можливості вживамо певних заходів і не збираємося нічого визнавати. Не знаємо, що там вони вигадують, але як громадяни з українськими паспортами можуть обирати? – сказав Данілов.

Президентські вибори в Росії відбудуться з 15 до 17 березня 2024 року. Чинний президент Росії Володимир Путін балотуватиметься вп’яте. Його суперниками стали Микола Харитонов від КПРФ, Леонід Слуцький від ЛДПР та Владислав Даванков від «Нових людей». Всі кандидати у президенти Росії підтримують війну в Україні. 14 березня очільники комітетів із закордонних справ 20 країн у спільній заяві заявили про нелегітимність «виборів» президента РФ, проведених на тимчасово окупованих територіях України.
Джерело

Новости Украины