«Дізнаються, коли авто буде у них». Військовий з Буковини на милицях пройшов 13 кілометрів, щоб зібрати на авто для ЗСУ

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Військовий Марко Чорний. Фото: Суспільне Чернівці

Військовий з Чернівецької області Марко Чорний на милицях з пораненою ногою пройшов приблизно 13 кілометрів від міста Кіцмань до Мамаївців, щоб зібрати гроші на мікроавтобус для побратимів. Чоловік зібрав понад 170 тисяч гривень.

Про це військовий сказав у коментарі Суспільному.

Марко в червні на фронті отримав перелом ноги, його прооперували, відтак чоловік ходить на милицях. Перед тим, як організувати мінімарафон, чоловік кожного дня по кілька кілометрів ходив, аби натренуватися.

Військовий Марко Чорний йде мінімарафон

Марко планував зібрати під час мінімарафону 160 тисяч гривень на мікроавтобус для свого батальйону. Більшість суми надсилали чоловікові на банківську картку, також до збору долучались водії, які проїжджали повз.

"Плануємо, що в понеділок наш священник, який волонтерить, поїде з цими грошима до Румунії та привезе авто, яке ми хотіли. Через кілька днів після фарбування та технічного обслуговування ми доставимо транспорт у батальйон", — каже військовий.

Чоловік планував пройти 20 кілометрів до Чернівців, втім збір грошей вдалось закрити раніше.

Під час мінімарафону військового супроводжували друзі. Фото: Суспільне Чернівці

Військовий Марко Чорний під час мінімарафону. Фото: Суспільне Чернівці

Марко у перші дні повномасштабного вторгнення вступив до стрілецького батальйону ЗСУ, який сформувався у Чернівцях. Його батальйон утримував рубежі на півночі Харківщини у напрямку Козячої Лопані до Гоптівки, що на кордоні з Росією.

Військовий Марко Чорний. Фото: Суспільне Чернівці

Побратими Марка не знають, що для них купляють авто — вони на позиціях і з ними наразі немає зв'язку.

"Ці мікроавтобуси зазвичай є для військових і будинком, і складом і засобом пересування, це так зване мініпомешкання для одного взводу. Вже дізнаються про авто наступного тижня, коли воно буде у них", — говорить Марко.

Новости Украины