«Добромир — наш промінчик добра й миру, якого зараз так не вистачає»: родина рятувальника з Херсона виїхала заради сина

За інформацією: Суспільне Херсон.

Фото: Альона Мовчан

Херсонці Альона та Віктор з тимчасово окупованого міста виїхали у вересні. Чекали поки підросте новонароджений син Добромир, який з’явився на світ за місяць до повномасштабної війни. Віктор Ревенко у складі пожежної частини продовжував допомагати херсонцям буквально під дулами автоматів. Про життя в окупації та що спонукало виїхати, подружжя розказало Суспільному.

Рятувальник Віктор Ревенко каже, що був тиск з боку військових РФ та окупаційної влади.

"Вони спочатку погрожували, заважали працювати. Потім почали викрадати наших хлопців з управління та інспекції. Забирали телефони. Дуже неприємна ситуація була. Але, не дивлячись на це, караули херсонських рятувально-пожежних частин працювали до останнього, до 1 вересня", — говорить чоловік.

Подружжя виїхало, в першу чергу, заради сина.

"Діти вимагають максимум уваги, це було дуже важко. Важко було шукати вакцини, постійно думаєш, не дай Боже захворіє… Також була проблема з памперсами. А з іншого боку, він займає весь час, що мене й рятувало. Чоловік каже, що в мене броня стоїть і я не помічаю нічого довкола", — каже Альона.

За словами Віктора, їх син росте справжнім козаком.

"Ім'я нашого сина бере своє коріння ще з до хрещенських часів, це старослов'янське ім'я. Добромир — це наш промінчик світла й добра, миру, якого нам зараз так не вистачає. Пригадую, як в Херсоні синочок спить у колясці, ми катаємо його про парку, а там вибухи, прильоти… а він спить. Він на це взагалі не звертав уваги", — пригадує чоловік.

Дорога з немовлям була нелегкою. Дивом вдалося провезти форму рятувальника з українськими шевронами.

Фото: Альона Мовчан

За словами Альони Мовчан, тут в столиці, спілкуючись з людьми, багато хто говорить, що в Херсоні лишились люди, які підтримують Росію.

"Це неправда. У нас дуже багато знайомих, які проти цього. Просто там забирають, не дають вільно висловлюватись, викрадають людей", — каже жінка.

Віктор і Альона в Києві продовжують громадську діяльність, спілкуючись з херсонцями та повернуться додому, в Херсон, при першій можливості.

Новости Украины