«Допомагаю, чим можу»: на Буковині бабуся шиє плащі та маскувальні костюми для військових

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Суспільне Чернівці

Пенсіонерка Галина Верстюк з Чагра Чернівецької області шиє плащі та маскувальні костюми військовим на фронт. Займається цим понад два місяці. Коли немає електрики – працює при світлі ліхтарів.

Галину у селі знають як швачку – цим займалися її батьки, а вона багато років працювала в ательє. Шити костюми військовим її попросила місцева волонтерка Наталя Козачок, вона ж доставляє їй тканину. Вдома має свої машинки – шиє навіть при відключеннях світла, з ліхтарем.

Галина Верстюк шиє одяг військовим. Суспільне Чернівці

"Якщо на електричній машині, то я за 30 хвилин шию такі плащі. Для маскувальних костюмів – білих таких, з квадратиками, потрібно більше часу – до 1,5 години. Коли вимикають світло, я сідаю за машину "Чайка", її мені колись батьки подарували", – каже Галина.

Раніше машинка працювала лише на електриці, та чоловік Галини зробив так, щоб вона працювала на педалях. Нитки Галині допомагає заселяти онук.

Суспільне Чернівці

Галина пошила прапори, понад 10 плащів та більше ніж 20 білих маскувальних костюмів. Ці речі волонтери передали бійцям, які воюють на Луганщині, Донеччині та Харківщині.

"Я пошила, подзвонила Наталі Степанівні. Кажу, що є готові п’ять-шість штук, забирайте. Навіть хлопчик приходив, бо треба було відправити посилку татові на передову. Треба було ще терміновіше", – каже Галина.

Новости Украины