Дружківська льодова арена» вимагає повернути вже перевезене за кошт ФХУ обладнання у стіни зруйнованої росіянами арени

Федерація хокею України заявила, що КП «Дружківська льодова арена» вимагає повернути обладнання на зруйновану арену.

«Історія з перевезенням з ініціативи Федерації хокею України обладнання з льодової арени «Альтаїр» у Дружківці на Донеччині в безпечніші регіони нашої держави отримала несподіване продовження. ФХУ вже висловлювала офіційну позицію: вивезти обладнання з «Альтаїру» повністю нам завадив саботаж місцевих чиновників.

З цією заявою Федерація виступила, відреагуавши на ракетний удар по об’єкту військами російської терористичної федерації 2 січня 2023 року.

З нашої точки зору, куплене за кошти платників податків з державної казни обладнання можна було б, враховуючи всі ризики, врятувати, якби ФХУ отримала дозвіл на перевезення від окремих відповідальних осіб, найперше – начальника Дружківської військової адміністрації Сергія Боєвського та директорки комунального підприємства «Дружківська льодова арена» Юлії Фоміченко.

Реакція чиновників, дії яких розцінюємо не інакше як саботаж, була ще дивнішою: вже після ракетного удару КП «Дружківська льодова арена» заявила про розірвання укладеного 28.06.2022 року договору і вимагає повернути вже перевезене за кошт ФХУ обладнання… У стіни зруйнованої росіянами арени (див. Документ 1).

Таке рішення в адресованому на ім’я виконавчого директора ФХУ Олександри Слатвицької листі мотивується тим, що комунальне підприємство не підтримало підтвердження перебування майна за раніше обумовленою адресою і, можливо, використовується іншими сторонами поза договором зокрема з метою отримання прибутку (див. Документ 2).

Джерело

Новости Украины