Дуда: введення білоруських військ в Україну буде кінцем для Лукашенка

Якщо самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко погодиться на вмовляння Москви та відправить свою армію в Україну, його режиму в РБ настане кінець. Сам Лукашенко розуміє, що нація в такому випадку повстане проти нього.

Відео дня

Таку думку висловив президент Польщі Анджей Дуда в інтерв’ю «1+1», опублікованому на Youtube. Він нагадав, що нині режим Лукашенка не визнається у Європі у політичному сенсі, оскільки вибори були сфальшовані (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки)

За його словам, цей режим вчиняє несправедливо з власними народом, тому від нього можна очікувати чого завгодно. Водночас, на переконання Дуди, Лукашенко, ймовірно, усіма способами намагається уникнути того, щоб російський диктатор Путін змусив армію Білорусі вступити у бій проти України.

Він зазначив, що білорускі військові все одно не змогли би протистояти українским воїнам, які воюють вже багато років та рішуче налаштовані захищати свою країну. Білоруси не є войовничим народом і воювати вони не хочуть.

 «Лукашенко знає, що це означатиме для нього остаточний кінець. Нація, я вважаю, тоді піде проти нього у повному складі», – переконаний президент Польщі.

Нині Лукашенко може контролювати білоруський народ за допомогою терору, але з часом цього буде недостатньо.

Кілька днів тому Лукашенко заявив, що його армія готова воювати разом із російськими окупантами проти України у разі агресії проти Білорусі. Невизнаний президент РБ погрозив, що це станеться, якщо «хоч один солдат прийде на територію Білорусі вбивати людей».

Президент України Володимир Зеленський відповів на його погрози та сказав, що наша країна буде битися і вистоїть у будь-якому разі.

Як повідомляв OBOZREVATEL, Дуда вважає, що Путін не зупиниться на планах захопити Україну. Ймовірно, у Кремлі можуть замислювати агресію і проти інших держав.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины