Ексголова СБУ Баканов на Полтавщині отримав свідоцтво адвоката

За інформацією: Суспільне Полтава.

. Ексголова СБУ Іван Баканов. Фото УНІАН

Ексголова Служби безпеки України Іван Баканов склав на відмінно іспити, пройшов 6-місячне стажування, склав присягу і став адвокатом у Полтавській області. Про це Суспільному повідомив керівник обласної Ради адвокатів Володимир Скукіс.

“В минулому році, це було 7 чи 8 місяців тому, Іван Баканов склав іспити на відмінно. Пройшов шестимісячне стажування і отримав дозвіл на заняття цією діяльністю. Стажування проходив у адвоката, закінчив його 1 червня 2023 року, подав звіт, захистив стажування, склав присягу і отримав доступ до професії”, — розповів керівник обласної Ради адвокатів.

Щодо того, чи має Баканов вже адвокатські справи, Скукіс відповів, що не контролює ексголову СБУ.

“Я не контролюю самозайняту особу, в мої обов'язки не входить перевірка чим займається, та чи інша особа. Чому всіх, ця справа так зацікавила, якби Баканов отримав водійські права, також про це говорили б?” — сказав Скукіс.

27 червня Баканов отримав свідоцтво адвоката (№ 4224) від Ради адвокатів Полтавської області.

Фото: з сайту Національної асоціації адвокатів України

Як стало відомо, до Ради адвокатів Полтавської області та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Полтавської області було спрямовано позов Вадима Хабібулліна щодо визнання нечинним рішення про видачу Баканову свідоцтва адвоката.

"Свідоцтво видане неповноважними відповідачами, оскільки у відповідачів закінчився п'ятирічний строк повноважень після проведення виборів у 2017 році", — заявив Хабібуллін.

Іван Баканов був головою Служби безпеки України з серпня 2019-го по липень 2022 року.

Новости Украины