Ford відкликає понад 125 тисяч машин через ризик займання

Ford відкликає понад 125 тисяч машин через ризик займання

У деяких моделях Ford виявили проблеми

Відкликання пов’язане з проблемою бензинових двигунів, з яких може витікати моторне масло або пари бензину.

Американський автоконцерн Ford відкликає понад 125 тисяч позашляховиків Escape, пікапів Maverick і позашляховиків Lincoln Corsair, оскільки з їх двигунів може витікати рідина, що своєю чергою може призвести до займання. Про це повідомляє CNN.   Автомобілі, що відкликаються, є гібридними або плагін-гібридними версіями (можна підзаряжати від звичайної домашньої розетки або від спеціального зарядного пристрою).   Через проблему з 2,5-літрових бензинових двигунів може витікати моторне масло або пари бензину, які можуть спалахнути, коли вони контактують з гарячими частинами у моторному відсіку автомобіля.   Оскільки транспортні засоби є гібридними та мають електродвигуни, а також газові двигуни, хтось може продовжувати рух навіть після того, як двигун вийшов з ладу, проте це буде погіршувати проблему.
  Відкликання стосується моделей Escape, вироблених з 2020 по 2023 рр., моделей Maverick з 2022 по 2023 рр. і моделей Corsair з 2021 по 2023 рр.

Нагадаємо, раніше Тesla відкликала в Китаї 1,1 млн авто у зв’язку з виявленими проблемами у програмному забезпеченні. Hyundai і Kia відкликали понад 570 тисяч автомобілів, проданих у США, через загрозу короткого замикання.

Джерело

Новости Украины