«Гадяцьке сафарі»: жителі Полтавщини замовили понад 40 тисяч штук марок та конвертів

За інформацією: Суспільне Полтава.

Фото: Суспільне Полтава

Марки «Гадяцьке сафарі», які присвячені подіям повномасштабної війни Росії проти України, замовляють майже тиждень. За цей час захотіли придбати понад 40 тисяч штук. Про це 22 вересня повідомили на сайті Полтавської ОВА.

За майже тиждень від дня погашення, продали 8,5 тисяч марок «Гадяцьке сафарі», а ще конвертів та листівок. Іще 40,5 тисяч штук філателістичної продукції із таким самим зображенням жителі Полтавщини замовили.

"Із тими, хто замовив філателістичну продукцію, обласна «Укрпошта» звʼяжеться і повідомить, де та як її можна забрати. На виготовлення продукції необхідно близько двох тижнів", — йдеться в повідомленні.

Що відомо:

  • На початку повномасштабного вторгнення на півночі Полтавщини неподалік Гадяча просувалися колони російських військових. Це була танкова Кантемирівська дивізія РФ. Їх українські військові знищили. Тих, хто втік і переховувався в лісах, почали шукати спільно з місцевими мисливцями. Ці події отримали назву "Гадяцьке сафарі".
  • Конкурс на ескіз марки "Гадяцьке сафарі" у серпні 2022-го року оголосили Полтавська ОВА спільно з підприємством "Укрпошта". Подавати свої пропозиції та варіанти могли усі охочі. Отримали близько 200 ескізів. Із них відібрали дев’ять та представили на голосування.
  • Голосування за кращий ескіз марки "Гадяцьке сафарі" влаштували у соціальних мережах. Перемогла робота гадяцького викладача Олександра Бондаренка. За неї проголосували близько 6 тисяч разів. Загальна кількість голосів за усі ескізи – 24 тисячі.
  • Спецпогашення марки влаштували 16 вересня у Веприку Великобудищанської громади. Неподалік від села українські військові та місцеві жителі палили російську техніку.

Новости Украины