Грузинські ЗМІ повідомили про смерть Вахтанга Кікабідзе (оновлено)

Грузинські ЗМІ повідомили про смерть Вахтанга Кікабідзе (оновлено)

Фото: facebook.com/vahtangkikabidze

Грузинський та радянський актор Вахтанг Кікабідзе помер у віці 84 років. Про це вдень у неділю, 15 січня, повідомив грузинський телеканал » Мтаварі «.

– Грузинський кіноактор, естрадний співак, сценарист, кінорежисер, автор пісень Буба Кікабідзе помер у віці 84 років, – йдеться у повідомленні грузинського телеканалу.

Видання «Грузія Online» написало, що про смерть Кікабідзе повідомив син його імпресаріо Раті Абзанідзе.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак написав у своєму твіттері, що «Вахтанг був великим другом України». Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко назвав Кікабідзе легендою, а також нагадав, що актор — заслужений артист України.

— Він залишив по собі величезний внесок в кінематограф та в історію, як чесна та смілива людина, яка відкрито виступала проти путінського режима. Світла пам‘ять, — написав Ткаченко.

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі висловив співчуття через смерть видатного грузинського артиста Вахтанга Кікабідзе.

— Для багатьох поколінь нашої країни його ім’я як актора пов’язане з багатьма улюбленими персонажами, які витримали випробування часом та ще довго радуватимуть глядачів. Співчуваю його родині, родичам та друзям, — йдеться у повідомленні грузинського прем’єра.

1969 року Вахтанг Кікабідзе вперше знявся у режисера Георгія Данелія у фільмі «Не журись!». 1977-го вийшов фільм «Міміно».

У 2020 році зірка фільму «Міміно» очолив список партії Михайла Саакашвілі «Єдиний національний рух – Єдина опозиція «Сила в єдності» на парламентських виборах у Грузії та став депутатом. У 2021 році президент Володимир Зеленський нагородив Кікабідзе орденом Ярослава Мудрого у День незалежності України за підтримку країни в умовах російської агресії.

Джерело

Новости Украины