ГУР спростовує закиди росіян про наступ на Харків

РФ запустила нову хвилю ІПСО про небезпеку для харків'ян.

Сили оборони не фіксують формування ударних груп противника для повторних нападів на Україну.

У військовій розвідці кажуть, що вкидами про «наступ на Харків» ворог намагається посіяти панічні настрої всередині України.  Про це напередодні заявив представник ГУР МОУ Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону.

«Паралельно з цим відбуваються й інші речі, ось знову активізувалася білоруська тема, наприклад. Або деякі інші, які ворог любить використовувати, щоб збурювати панічні настрої, зокрема всередині країни. Нічого стратегічно нового і щодо формування ударних груп не відбулось. Те, що відбувається, комунікується, пояснюється, і зрештою, незалежні військові аналітики, не лише офіційні посадові особи, можуть аналізувати й підтверджувати цю інформацію», — зауважив Юсов.

Як писав UA-NEWS.in.ua, 3 квітня пропагандистські канали запустили ще одну хвилю фейкових повідомлень, адресованих харків’янам. На ресурсах, пов’язаних із РФ, з’явилися повідомлення нібито від ДСНС України про проведення евакуації з Харкова та його околиць через імовірне оточення міста російськими окупантами.

Харківський міський голова Харкова Ігор Терехов наголосив, що попри постійні обстріли ні влада, ні військові не бачать необхідності евакуації з міста.

Джерело

Новости Украины