Херсонщина долучилася до обговорення проєкту зрошення земель

За повідомленням прес-служби Херсонської обласної ради, Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко відзначив, що відновлення і розвиток систем зрошення мають високу інвестиційну привабливість, оскільки з енергетичного ефекту є можливість збільшувати врожайність досить суттєвого регіону. І відповідно фінансова підтримка для розвитку зрошення на півдні є умовою гарантованого отримання врожаю, особливо в посушливі роки, які вже стали системними.

 Наразі у Херсонській області налічується 320 тис. га поливних земель або 75% від проєктної потужності, та 45 тис. га краплинного зрошення, чого явно недостатньо.

 Тому першочергове завдання нашої області полягає у відновленні зрошувальних мереж на рівні проєктної потужності – майже 430 тис.га та її збільшення до 600 тис. га до 2030 року.

 Учора Кабмін прийняв рішення щодо розширення підтримки аграріїв, які вирощують сільськогосподарську продукцію на меліорованих землях. Вже в 2021 році в бюджеті передбачено відповідне фінансування. Проте на цьому Уряд не планує зупинятися.

 «Завдання 2021 року – розробити всю проєктну документацію для того, щоб ми могли зрушити з місця і почали працювати над впровадженням конкретних проєктів. По-друге, розробити проєкт державно-приватного партнерства. І, по-третє, мати розуміння щодо подальшої реалізації сільськогосподарської продукції «, — повідомив Премєр-міністр та доручив присутнім надати свої пропозиції щодо вирішення вищезазначених питань.

Читайте також: Махінація із землею — на Херсонщині судитимуть держреєстратора

Источник

Новости Украины