Хмельницька гімназистка здобула “срібло” на міжнародному науковому фестивалі в Тунісі

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Ольга Воляник на міжнародному фестивалі «I-FEST» у Тунісі. Фото: Facebook/Департамент освіти та науки Хмельницької міської ради.

Учениця Хмельницької гімназії №1 імені Володимира Красицького Ольга Воляник здобула срібну відзнаку на міжнародному науковому фестивалі “I-FEST”,який щороку проходить у Тунісі.

Про це повідомили у департаменті освіти та науки Хмельницької міської ради.

Одинадцятикласниця гімназії Ольга Воляник, за інформацією департаменту, є членкинею Малої академії наук України, яку і представляла в Тунісі. Минулого року вона здобула І місце у ІІІ етапі конкурсу-захисту МАН, секція «Internet-технології та WEB-дизайн”.

“На міжнародному фестивалі Оля представляла проєкт “Розумна система контролю за станом атмосферного повітря”, який створила під керівництвом Віктора Фелонюка, вчителя інформатики Хмельницької гімназії №1 імені Володимира Красицького та Сергія Лисенка, доктора технічних наук, професора кафедри комп’ютерної інженерії та системного програмування Хмельницького національного університету. Вона розробила метод для оцінювання досвіду користувача на основі застосування нечіткої логіки, який забезпечує комплексну та точну оцінку”, — йдеться у повідомленні департаменту.

Міжнародний фестиваль “I-FEST”, за інформацією Малої академії наук, — це міжнародні змагання з інженерії, науки і технологій, які щороку збирають молодих дослідників і розробників зі всього світу в туніському місті Монастір. Зі своїми проєктами учасники беруть участь у різноманітних секціях конкурсу: фізики, екології, суспільних наук, комп’ютерних наук і математики, інженерії, біології, підприємництва та бізнесу. Цьогоріч на фестивалі представляли свої проєкти близько 1500 учасників з 35 країн світу. Українці вибороли 3 золоті, 8 срібних, 7 бронзових та 2 почесні нагороди.

За інформацією департаменту освіти та науки Хмельницької міськради, це вже не перший успіх Ольги Воляник на міжнародних конкурсах. У листопаді 2022 року гімназистка здобула бронзову медаль на Міжнародному конкурсі інновацій, що проходив у Франції.

Новости Украины