Як просушити сирий погріб або підвал в холодну пору року: корисні лайфхаки

Как просушить сырой погреб или подвал в холодное время года: полезные лайфхаки

Кожна господиня прагне зберегти зібраний урожай фруктів та овочів якнайдовше. І якщо ви вже знаєте, де краще зберігати цибулю, а також що зробити, щоб часник долежав до весни, візьміть собі на замітку прості лайфхаки, як просушити льох у холодну пору року. theLime детальніше розповідає про це.

Часто буває так, що влітку погріб або підвал висушили і продезінфікували, а з приходом осені та дощової погоди в кутках і на стінах починає з'являтися пліснява, псуються дерев'яні конструкції та іржавіють металеві. Звичайно, овочі в такому місці довго не збережуться і погниють.

Як просушити підвал, якщо в ньому вже зберігається консервація чи овочі та фрукти?

1. Необхідно розмістити по кутках і на полицях льоху якнайбільше ємностей із негашеним вапном. Воно дуже добре підсушує повітря. Однак час від часу потрібно підсипати свіже.

2. Добре поглинає вологу з повітря, осушуючи його, білий мох. Це чудовий адсорбент, але знайти його можна лише у лісі.

3. Якщо в приміщенні висока вологість, потрібно покласти в сирий кут або біля стінки кілька розпечених керамічних цеглин. Однак їх також потрібно час від часу нагрівати знову і знову.

4. Якщо на стінках утворилася пліснява, її можна позбутися за допомогою оцтової, борної або лимонної кислоти. Надягаємо гумові рукавички, беремо губку або ганчірку і знімаємо плісняву зі стінок.

5. Ще один варіант – за допомогою соляної кислоти. У цьому випадку всі продукти потрібно винести з льоху. Обов'язково надягаємо рукавички та обмиваємо стіни та полички льоху або підвалу слабким розчином соляної кислоти.

Щоб вбити пари грибка в приміщенні, ставимо в підвалі керамічну або скляну ємність із сіллю та заливаємо в неї соляну кислоту. Потім його потрібно ретельно провітрити та побілити стіни.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/understand/2022-11-14/kak-prosushit-syiroy-pogreb-ili-podval-v-holodnoe-vremya-goda-poleznyie-layfhaki/48983

 

 

Джерело

Новости Украины