«Росія намагається задушити світову економіку»: прем’єр Британії назвав 5 кроків для зниження впливу Путіна

"Россия пытается задушить мировую экономику": премьер Британии назвал 5 шагов для снижения влияния Путина

Британський прем'єр Ріші Сунак заявив про необхідність зниження впливу Росії та її президента Володимира Путіна на світову економіку. Для досягнення цього, за його словами, потрібно виконати 5 кроків: зокрема, варто позбавити РФ можливості шантажувати світ голодом, а також надавати невідкладну підтримку "там, де вона найбільше потрібна" майбутньої зими. Зокрема, зазначив він, такої підтримки гостро потребуватиме Україна.

У своєму матеріалі для The Telegraph він заявив: розв'язана Росією війна призвела до зростання світових цін на продовольство й електроенергію. У зв'язку з чим світова спільнота має об'єднатися та скоординувати глобальні дії, "як за фінансової кризи 2008 року".

"[Путін] несе відповідальність за кровопролиття в Україні й економічні заворушення в усьому світі. Він навіть не намагається пояснити свої дії. …Росія робить спроби задушити світову економіку. Ми ж маємо об'єднатися, щоб зупинити її та відновити економічну стабільність", – написав британський прем'єр.

Для досягнення цього, за словами Сунака, необхідно здійснити 5 кроків. Ними є:

  • Надання термінової підтримки там, де вона найбільше потрібна, взимку.

"Ми допомагаємо народу України, оскільки його національна інфраструктура зазнає атак безпілотниками й ракетами. Так само, як ми підтримуємо людей зі зростаючими рахунками за електроенергію в Британії і вживаємо заходів щодо запобігання голоду в найвразливіших частинах світу", – пояснив британський прем'єр.

  • Позбавлення Росії можливості шантажувати світ голодом.

Для цього, за словами Сунака, дія "зернових угод" має тривати. А країни, які можуть збільшити виробництво продовольства або звільнити наявні запаси, мають зробити це.

  • Вжиття заходів щодо захисту економічної безпеки та швидкого усунення енергетичної залежності від Росії.
  • Просування вільних ринків та відкритої глобальної економіки.

Зокрема, зазначив Сунак, Британія має намір укладати "угоди про вільну торгівлю по всьому світу".

  • Забезпечення фінансової стабільності й чесності.

Британський прем'єр вважає за необхідне протидіяти залученню до "кредитних пасток" найбідніших країн. А також усувати причини прискорення інфляції.

"Ми не дозволимо, щоб наше економічне майбутнє стало заручником дій держави-ізгоя. Натомість ми підтримуватимемо Україну й працюватимемо над виконанням кожного елемента цього плану, просуваючи вільні ринки та сильнішу, стабільнішу і стійкішу глобальну економіку, яка забезпечує швидше повернення до зростання", – резюмував Сункак.

https://news.obozrevatel.com/ukr/economics/analytics-and-forecasts/rosiya-namagaetsya-zadushiti-svitovu-ekonomiku-premer-britanii-nazvav-5-krokiv-dlya-znizhennya-vplivu-putina.htm

 

 

Джерело

Новости Украины