Як у селах на Житомирщині нові зупинки будують

Про це повідомляється на порталі Вільшанської ОТГ.

Сільська зупинка – це, здавалося б, проста формальність. Усі знають, що автобуси зупиняються коло церкви, школи, магазину, пошти, у центрі чи на повороті. З цієї точки зору будівництво зупинок – марне витрачання грошей. Але з іншого боку, набагато приємніше чекати на автобус, сидячи на гарненькій лавочці під дахом, куди не потрапляє дощ та не жарить сонце, йдеться в матеріалі vilshanka.gromada.org.ua.

Крім цього, цивілізована зупинка суттєво посилює безпеку пасажирів. Саме цей елемент безпеки та комфорту найбільше вплинув на те, що у Вільшанській ОТГ розпочалось будівництво нових зупинок у Вільшанці, Бейзимівці та Карпівцях. Зупинки мають металевий каркас, найближчим часом їх обшиють метало профілем.

До того ж Вільшанська ОТГ проводиться благоустрій автобусних зупинок навіть попри те, що вони не знаходяться на балансі сільської ради. У селі Карпівці розпочато фарбування зупинок громадського транспорту. Облагородження автобусних зупинок проводитиметься і в інших населених пунктах громади.

вільшанська громада отг будівництво зупинки житомирщина житомирська область

Источник

Новости Украины