Як уникнути пожежі через електричний обігрівач – поради полтавської рятувальниці

За інформацією: Суспільне Полтава.

khm.depo.ua

Із початку 2022-го року на Полтавщині виникло 1772 пожежі через неправильне використання пічних та електроопалювальних пристроїв. Про це Суспільному повідомила речниця рятувальників Полтавської області Світлана Рибалко. Надзвичайниця розповіла, як уникнути загорання обігрівачів під час використання.

Щоб обрати безпечний обігрівач, покупець має звернути увагу на наявність інструкції та технічного сертифікату. Провід до приладу також потрібно оглянути на наявність механічних ушкоджень, говорить речниця рятувальників області Світлана Рибалко.

«Не потрібно обігрівати житло газовими та саморобними електрообігрівачами. А ще залишати увімкненими вдома у той момент, коли нікого немає у приміщенні. І обов’язково використовувати обігрівач за його призначення. Не як сушку для одягу», – додала Світлана Рибалко.

За словами речниці, безпечна відстань між обігрівачем та іншими предметами має бути не менше 1,5 метри. Провід від приладу не потрібно класти під килим. Під час короткого замикання це може створить загорання.

«Якщо електрообігрівальний прилад загорівся, то відразу треба його висмикнути з розетки. Використовувати при цьому сухий рушник, бо шнур може бути розпеченим. Але якщо не має можливості висмикнути прилад з розетки, то потрібно знеструмити весь будинок», – говорить Рибалко.

Якщо загорання сталося, коли електрообігрівач увімкнений, його не варто заливати водою, радить Світлана Рибалко. Краще накрити прилад вологим рушником.

За словами речниці, з початку року у Полтавській області під час пожеж пов’язаних з неправильним використанням електроопалювальних та пічних пристроїв загинуло 6 людей.

Читайте також:

  • «Згоріло все»: полтавцям, у будинку яких трапилася пожежа, збирають допомогу
Новости Украины