У Полтаві організували акцію на підтримку полонених та безвісти зниклих воїнів

За інформацією: Суспільне Полтава.

Фото: Суспільне Полтава

У Полтаві організували акцію на підтримку полонених та безвісти зниклих воїнів. Близько двох десятків людей просили влаштували обмін військовими за схемою "Усіх на усіх". Про це Суспільному повідомила організаторка акції Анастасія Заруцька. Також просили знайти безвісти зниклих бійців

Біля театру імені Гоголя у Полтаві організували акцію на підтримку українських військових, які потрапили до російського полону.

Акція на підтримку полонених та безвісти зниклих воїнів. Фото: Суспільне Полтава

"Я Заруцька Анастасія, я дружина військового 56-ї бригади, і я чекаю свого чоловіка з полону вже півроку. Прийшли сюди сьогодні (2 жовтня – ред.) люди, які нас підтримують. Також дружини військових, які зараз в бою чи полоні. Або ті, кого вже не можуть півроку знайти", — каже організаторка акції Анастасія Заруцька.

Усього прийшло приблизно два десятки людей. Серед них полтавка Майя Тріскач. Її 20-річний син із пораненнями потрапив до полону у Маріуполі.

Майя Тріскач шукає свого сина. Суспільне Полтава

"Остання смс від нього була 10 квітня, коли вони йшли на прорив. Він написав прощальну смс, де написав, що я вас люблю і беріг вас як міг. Ми просимо, щоб їх усіх повернули з полону. Щоб відбувся обмін", — розповідає учасниця акції Майя Тріскач.

Повернути українських військових з полону просять за схемою «Усіх на усіх», говорить організаторка акції.

Учасники акція просять обміну полоненим по схемі «Усіх на усіх». Суспільне Полтава

"Ми хочемо також бачити, як і інші жінки, своїх чоловіків, ми дуже радіємо за них. Ми радіємо кожному вдалому обміну, кожній людині, яку повертають в Україну" — каже організаторка акції Анастасія Заруцька.

Ірина Солончук на акцію приїхала з Гадяча. Про неї, каже, дізналася із соцмереж. Син жінки обороняв Маріуполь, де потрапив у полон.

Ірина Солончук з Гадяча. Її син потрапив у полон обороняючи Маріуполь. Суспільне Полтава

"Вони стояли до останнього, захищаючи нашу України та Маріуполь. На їх очах гинули побратими, розривало людей. Вони пили технічну воду, від якої у всіх боліли нирки. Ми не знаємо, що з ними. Не було жодного зв’язку. Ми живемо в невідомості і це дуже страшно. Просимо президента і увесь світ, щоб вони допомогли звільнити наших хлопців з полону", — каже учасниця акції Ірина Солончук.

Крім того, учасники просили знайти безвісти зниклих бійців. За словами організаторки, такі акції влаштовуватимуть і надалі.

Новости Украины