Жадану заборонили збирати гроші для ЗСУ на концерті в Італії

Жадану заборонили збирати гроші для ЗСУ на концерті в Італії

Фото: facebook.com/ZhadanDogs

Благодійний концерт гурту «Жадан та Собаки», учасником якого є поет та прозаїк Сергій Жадан, скасували у Мілані після заборони збирати допомогу на підтримку ЗСУ. На кошти, виручені з концертів, планували закупити машини для військових. Організатори заходу заявили артисту, що в їхній країні «заборонено давати концерти та збирати гроші на війну». Про реакцію італійців Жадан повідомив у Facebook.

— Чому, власне, ми скасували концерт у Мілані? Тому що частина європейців далі грають у пацифізм та подвійні стандарти і щиро вважають, що, захищаючи свої життя та свою країну, українці порушують якісь їхні уявлення про світ та гармонію. А ті, хто намагається підтримати своїх співвітчизників у боротьбі з ґвалтівниками та мародерами, є фашистами та екстремістами, — зазначив Жадан.

Поет також показав листування з організаторами концерту, де йому забороняють робити вечір благодійним.

— Чесно кажучи, соромно й гидко. Поки українці тримають каркас вільної Європи, європейці ліниво тусять, намагаючись не лізти в політику. Схоже, ХХ століття не всіх навчило відповідальності, – підсумував артист.

 Наприкінці серпня Жадан запустив в соцмережах благодійний збір, аби зібрати кошти на 100 автівок для українських військових. Вартість однієї такої машини — 200 тис. гривень.

Раніше Тіна Кароль стала голосом колекції українського бренду Lever Couture у рамках Rakuten Fashion Week Тokyo у Японії, над якою працювали дизайнер Леся Верлінг’єрі та креативний директор Lady Gaga Нікола Формічетті.

Жадану заборонили збирати гроші для ЗСУ на концерті в Італії

Жадану заборонили збирати гроші для ЗСУ на концерті в Італії

Фото: facebook.com/serhiy.zhadan

Джерело

Новости Украины