Як правильно підібрати розмір дитячого одягу: практичні поради для батьків

Часто батьки відправляються на шопінг без своїх дітей, адже далеко не всі малюки люблять приміряти одяг. Щоб покупка була вдалою, потрібно правильно визначитися з розміром, який носить дитина. Найпростіше купувати речі для новонароджених, адже розмірна сітка поділяється від нуля до дванадцяти місяців. Якщо батьки замовляють товар в інтернет-магазині, варто скористатися допомогою менеджера.

Як правильно виміряти параметри дитини

Щоб правильно підібрати дитячий одяг, потрібно орієнтуватися на розмірну таблицю, яку надає виробник. Найчастіше батьки обирають речі за віком. Проте деякі діти випереджають однолітків за ростом чи вагою, і не відповідають стандарту. В такому випадку обирати одяг потрібно за індивідуальними замірами. Батькам потрібно виміряти:

  • Дитячий зріст. Необхідно, щоб дитина зняла взуття та випрямилася. Зріст вимірюють від верхівки маківки до підошви. Малюкам, які ще не можуть стояти самостійно, ріст вимірюють у положенні лежачи.
  • Об’єм грудей. Параметр вимірюється за найбільш опуклими точками грудей.
  • Об’єм талії. Дитині слід прийняти звичайне положення, розслабити м’язи живота. Параметр вимірюють на лінії, яка знаходиться нижче самої талії на 2-3 см.
  • Об’єм стегон. Слід визначити найбільш опуклу точку на стегнах та зняти мірку.
  • Бічна довжина. Замір потрібен, щоб правильно вибрати штани. Слід виміряти довжину ноги від стегна до кісточки.

Маючи такі заміри, простіше обрати товари для дітей, адже дуже часто розмірна сітка у різних брендів відрізняється. І, якщо одна торгова марка позначає товар як призначений дітям восьми років, то аналогічний розмір в іншого виробника може бути призначений дітям десяти років.

Щоб купити одяг, який ідеально сяде по фігурі дитини, найкраще його виміряти. Проте не завжди є така можливість. Так, чимало сімей купують шкільний одяг в інтернет-магазинах, щоб зекономити. В такому випадку потрібно просити у продавця, щоб той надав детальні заміри продукції. Детальніше, чи потрібно носити шкільну форму в Україні та чим її можна замінити, у статті.

Чи варто купувати дитячий одяг «на виріст»

Акції та сезонні розпродажі часто спонукають батьків купувати дітям одяг більшого розміру, так би мовити «на виріст». У придбанні таких речей є позитивні та негативні моменти. До плюсів можна віднести економію коштів. Такі речі можна використовувати його протягом довшого часу, коли дитина росте. Якщо батьки обирають одяг з невеликим запасом, він стане в нагоді дітям, які швидко ростуть: річ, яка ще вчора була великою, сьогодні може бути впору.

Одяг на виріст часто використовують як додатковий зовнішній шар, який одягає дитина в холодну пору. Проте малюки найкраще виглядають та зручно почуваються у речах, які підібрані відповідно до зросту та типу фігури. Дитяча мода швидко змінюється, тому завеликий одяг може не відповідати модним тенденціям вже в наступному сезоні. До мінусів такого придбання можна зарахувати і те, що речі на виріст просто не здатні добре зігрівати дитину через невідповідність розміру.

Новости Украины