Як визначитися з кольором шпалер?

Стіни мають багато варіантів покриття, і шпалери – один із найпопулярніших. Вони виготовляються з багатьох матеріалів і доступні в різних варіантах дизайну. Через таке різноманіття вибору часом буває важко визначитися з кольором. Якщо ви вирішили купити 3d шпалери, можна зважати як на власні вподобання, так і на основи дизайну інтер’єру.

Які критерії допоможуть вибрати відтінок шпалер?

Вибираючи оздоблення для стін, зважайте на те:

  • який розмір має приміщення;
  • яке планування кімнати;
  • для чого вона призначена;
  • наскільки освітлений простір.

В мережі салонів декору «Ваш Інтер’єр» шпалери 3д вам допоможуть підібрати, зважаючи на ваші вподобання й особливості кімнати.

Як природне освітлення впливає на вибір шпалер?

Це важливий критерій, на який варто зважати, вибираючи матеріали для оздоблення стін.

  • Приміщення, вікна яких виходять на південь. Зазвичай це світлі кімнати, тому для них чудово підійдуть шпалери блакитних, зелених і сірих відтінків. Використовуючи холодну палітру, можна дещо розширити простір, створивши потрібний візуальний ефект.
  • Якщо кімната темна, краще використати світлі шпалери, підібравши теплу гаму кольорів. Добре підійдуть лимонний, світло-бежевий або золотистий відтінок. Це стосується як затемнених, так і невеликих приміщень.

Як вибрати шпалери відповідно до призначення кімнати?

Кожне приміщення має свою функціональність, яку варто враховувати при виборі оздоблення. Наприклад:

  • Коридор. Найкраще віддавати перевагу темним шпалерам, які мають стійку до вологи поверхню. Адже зазвичай такі кімнати часто брудняться, особливо якщо поряд – вхід до будинку чи квартири. Чудовий вибір – міцні шпалери, які можна очищувати завдяки вологій ганчірці. У прихожій або коридорі доречні відтінки бордового, коричневого й темно-синього. Так шпалери зможуть приховати частинки бруду й пилу.
  • Вітальня. Тут є більше можливостей для експериментів – можна підібрати і темні, і світлі шпалери. Краще орієнтуватися на колір меблів, щоб інтер’єр мав більш виразний і стильний вигляд.
  • Дитяча кімната. Чудовий вибір – шпалери 3д із зображенням мультиплікаційних і казкових персонажів. Якщо це кімната для підлітків, то можна вдатися до нейтрального оформлення, яке не відволікало б від навчання й водночас сприяло відпочинку.

Як вибрати шпалери: корисні поради

Зважайте на те, що:

  • В рулоні шпалери мають інакший вигляд, ніж якщо вони наклеєні на стіну. Тому перш ніж купити їх, краще розгорнути рулон і прикласти шпалери до поверхні. Так буде легше оцінити фактуру покриття, його якість і відтінок.
  • Часом компанії пропонують цілі комплекти, до яких належать як шпалери, так і тканини для декору меблів, вікон тощо. Таким чином буде легше створити цілісний дизайн кімнати.
  • Певні кольори й візерунки краще поєднуються одне з одним. Наприклад, якщо шпалери без малюнків і мають гарну фактуру, можна доповнити їх гарним бордюром, який матиме контрастний відтінок.

Якщо брати до уваги ці особливості, має бути легше вибрати колір шпалер для різних кімнат. За потреби працівники «Ваш інтер’єр» допоможуть у цьому – звертайтеся.

Новости Украины