Якісні міжкімнатні двері: як зробити вибір на багато років?

Мало хто замислюється над тим, яку важливу роль відіграють міжкімнатні двері в реалізації різних дизайнерських ідей. Це розповсюджена помилка, адже сучасні захисні конструкції дійсно можуть підкреслити індивідуальність власника квартири чи заміського будинку. Уже недостатньо просто купити міжкімнатні двері, тому що існують певні критерії, які заслуговують на окрему увагу при виборі.

Як обрати надійні і якісні двері? Рекомендації від експертів vsedveri.ua:

Поради експертів не завжди бувають ідеальними, але користуючись деякими рекомендаціями, можна сформувати власну думку про той чи інший товар. Зокрема, коли мова йде про вибір міжкімнатних дверей, точно варто звернути увагу на такі характеристики:

  • Матеріал. Якість завжди має бити в пріоритеті. Це логічно, адже тільки в цьому випадку потенційний власник дверей може бути впевненим, що вибрана конструкція абсолютно безпечна та екологічна. Сьогодні великий попит мають природні матеріали, серед яких є дерево і шпон.
  • Зовнішній вигляд та поверхня. В ідеалі поверхня міжкімнатних дверей повинна бути рівною і приємною на дотик, без тріщин, сколів та інших дефектів. Крім цього важливу роль відіграє стан поверхневого покриття (лаку). Є достатньо великий ризик, що дешева продукція виявиться токсичною і небезпечною для здоров’я, а дорога навпаки – прослужить набагато довше, не спричиняючи ніяких проблем. По зовнішнім критеріям досить важко сказати, наскільки висока якість лакового покриття, але є досить дієвий метод перевірки. Варто з зусиллям провести кінчиком нігтя по поверхні: якщо на ній не залишився характерний слід – матеріал заслуговує на хорошу оцінку.
  • Колір. Якісні міжкімнатні двері завжди мають однорідне забарвлення, тому що у виробника просто нема потреби маскувати різні механічні пошкодження. Колір може бути світлим або темним, але конструкція повинна зберігати натуральну структуру, адже деревина не міняє природний вигляд після обробки.
  • Правильне з’єднання. На поверхні готових конструкцій не повинно бути швів, стиків чи будь-яких інших дефектів, які нагадують про процес виробництва.
  • Розміри. Форма дверей не має стати предметом для різних експериментів, бо стандартні конструкції виготовляться під конкретні розміри. Будь-які серйозні розбіжності в цифрах недопустимі, адже вони приведуть до труднощів при експлуатації.
  • Унікальний дизайн. Міжкімнатні двері ідеально впишуться в будь-який інтер’єр, навіть без додаткової обробки. Правда, скляні елементи все одно використовуються досить часто, тому вони мають бути міцними й надійними.

В цілому, вибираючи міжкімнатні двері, можна враховувати лише власні побажання, але якщо дотримуватися представленої інструкції, шанс на покупку неякісного товару зведеться до мінімуму. Це дійсно важливо, адже заміна захисних конструкцій, це не те заняття, на яке хочеться витрачати багато часу.

Новости Украины