Jerry Heil, TVORCHI, Лилу45: Суспільне оголосило учасників лонг-листа Нацвідбору на «Євробачення-2023»

Jerry Heil, TVORCHI, Лилу45: Суспільне оголосило учасників лонг-листа Нацвідбору на "Євробачення-2023"

Фото: КП в Україні

Суспільне оголосило імена 36 учасників, які потрапили в лонг-лист Нацотбору на «Євробачення-2023». До списку потрапили як новачки шоу-бізнесу, так і популярні українські виконавці: Jerry Heil, TVORCHI, Лілу45, KRUТЬ, SKYLERR. Імена фіналістів національного конкурсу будуть оголошені не пізніше 17 листопада. До цього часу пройде прослуховування учасників лонг-листа.

— Я особисто зацікавлений в тому, щоб українська музика не завмирала і розвивалась у всіх напрямках, щоб у всіх можливих музичних нішах та стилях у нас були свої герої. На мою думку, зараз, під час війни, та за повної невизначеності в житті музикантів, цей відбір набуває особливого значення: ми не тільки обираємо гідних представити Україну на конкурсі, а й маємо змогу почути широку палітру української музики, яка створюється тут і зараз, не зважаючи ні на що, — зазначив у коментарі мовнику музичний продюсер Нацвідбору Дмитро Шуров (Ріапобой).

Список учасників:

2TONE Angelina DAYTON Drevo Elysees DEMCHUK FIINKA Havkа Jerry Heil Іана Ковальева Kozak Siromaha КРУТЬ Lue Bason Moisei Olivan OOHLA Oy Sound System SASHA Seréen sexnesc Shy SKYLERR SOWA Tember Blanche Tery TVORCHI Victoria Niro Виноградова Zetetics Лілу45 Макс Пташник Мія Рамарі Роялькіт Саша Фадєєва ТОНКА Циферблат

Фінал Нацвідбору на «Євробачення-2023» відбудеться 17 грудня, він пройде у укритті у прямому ефірі у форматі телевізійного концерту. Переможець представить Україну на пісенному конкурсі у Ліверпулі, який пройде від імені України у травні 2023 року.

«Євробачення» у 2022 році виграв український гурт Kalush Orchestra з піснею «Stefania», але європейський мовник заявив, що проводити шоу в Україні небезпечно через війну.

Джерело

Новости Украины