Жителям Мелітополя пропагандист-п’яничка навішав нової локшини з приводу контрнаступу ЗСУ

Жителям Мелитополя пропагандист-пьянчужка навешал новой лапши по поводу контрнаступления ЗСУ

Чого тільки не вислухали за останні місяці жителі Мелітополя і всієї Запорізької області з приводу контрнаступу ЗСУ. Від істерик і нервових смішків із цього приводу до думок доморощених московитських "експертів" про неможливість цього.

Спеціаліст по "матчасті"

Однак усій цій картині не вистачало грамотно підібраної "матчастини". І ось, нарешті, знайшовся герой, який усе розклав по поличках. Це — журналіст, член громадської палати рф, "завідувач" кафедрою журналістики та медіакомунікацій Херсонського державного університету Олександр Малькевич, який уже кілька місяців катається тимчасово окупованими територіями України.

Цей вельми помітно опухлий від постійного пияцтва пан (його коротку біографію читайте трохи нижче) вирішив зіграти в доброго і мудрого слідчого. І наговорив добірної маячні, упакованої в блискучий фантик розумних слів іноземного походження.

— Гостро стоїть тема так званого контрнаступу. Це — бренд, придуманий, щоб перебувати в порядку денному і цей порядок задавати. Для жителів нових регіонів СБУ ведуть не тільки терор (це СБУ зносить з лиця землі Гуляйполе і Херсон, ага!), а й інформаційний. Зараз це перманентний медіа-терор — ти не розумієш, де реальність, а де вигадка.

Зеленський, на думку Малькевича, розв'язав цей "терор" для створення "піар-перемог". Для цього йдуть і обстріли, і "спроби проникнення ДРГ". А потім у медіа створюється — зокрема, за допомогою фінансових і технічних ресурсів — домінування. І мовляв, складається враження, що контрнаступ уже йде.

— У цього медіа-терору є спікери, найяскравіший — (радник голови Офісу Президента України Кирило) Буданов, який дозволяє собі заяви абсолютно не по чину.  Але вони яскраві, їх обговорюють. І я згоден із низкою колег, які вважають, що влітку контрнаступ буде реалізовуватися в терористично-диверсійній формі.

Тобто, ніякого наступу в повному розумінні цього слова не буде — а будуть такі собі дрібні терористичні "стусани", "максимальне розігрівання медійки" і створенням інформаційних приводів щодня.

"Виходжу на тост у фіналі", — прорік Малькевич, ще більше стверджуючи глядачів у своєму алкоголізмі. І продовжив сипати геніальними гіпотезами.

— За рахунок того, що постійно створюються капості реальні та інформаційні, у великій кількості, то людей підсаджують на емоційні гойдалки, вони повністю влазять у телеграм і кожну новину відстежують, накачуючи себе непотрібною інформацією. А в момент емоційних гойдалок людьми найпростіше маніпулювати. Коли вони в такому стані, паніку сіяти набагато простіше.

Причому, на думку великорозумного "експерта", панікувати починають не тільки цивільні, а й військові.

Якісь кволі ці росіяни, їй богу! Українці за 15 місяців війни здебільшого вже стільки пережили. І якось не панікують, а навпаки — тільки об'єднуються активніше, на ЗСУ донатять та своїх оскаженілих сусідів ненавидять дедалі більше з кожним днем.

— Заклинаю: ставте фільтри, відписуйтеся від непотрібного. Не треба дивитися на щохвилинні процеси, подивіться на глобальні. І бережіть свою свідомість від інформаційного наступу, щоб не пропустити реальне.

Як то кажуть, нічого не зрозуміло, але дуже цікаво! Так буде наступ, чи ні? У якому вигляді він буде — по-дрібному, по-крупному? І від чого в "Телеграм" відписуватися — від українських новин, від російської пропаганди? Як відрізнити медіа-терор від правдивих повідомлень? І як у канву про "бренд" вписуються нещодавні атаки Москви безпілотниками?

Балабол зі стажем

Утім, дивуватися нема чому. Олександр Малькевич — махровий пропагандист зі стажем, говорити красиво і не по темі — його основне завдання. Ось — короткий витяг із його біографії.

У 2014 році він став керівником проекту "USA Really". 11 листопада 2018 року затриманий співробітниками ФБР в аеропорту Вашингтона, після обшуку і допиту звільнений під зобов'язання зареєструвати "USA Really" як іноземного агента. У липні 2019 року американський журнал Foreign Policy опублікував статтю, що звинувачує співробітників Малькевича у втручанні у вибори в Лівії.

Уже п'ять років Малькевич — завсідник тв-смітників пропагандистів: "Час покаже", "Місце зустрічі", "60 хвилин", "Вечір із Володимиром Соловйовим". Також він тісно пов'язаний із засновником ПВК Вагнера Євгеном Пригожиним.

Після російського вторгнення в Україну засів на окупованих територіях України. Взяв участь у створенні проросійських "ЗМІ": запорізького "За! ТВ", маріупольського "Маріуполь-24" і херсонського "Таврія". Крім Херсонського державного університету, обіймає фейкову посаду глави Херсонського відділення Спілки журналістів росії.

У 2018 і 2021 роках США запровадили проти Малькевича персональні санкції за спроби вплинути на президентські вибори у США 2020 року, а також інші акти дезінформації та втручання. Із 2022 року — під санкціями Євросоюзу, Японії, Великої Британії, України та Швейцарії.

Джерело

Новости Украины