Жительку Харківської області судитимуть за підтримку агресії Росії

До суду направили обвинувальний акт.

Жінка листувалася з військовим «ЛДНР» щодо покращення життя після захоплення України та підтримувала знищення українських міст та людей.

Богодухівська окружна прокуратура Харківської області направила до Краснокутського райсуду обвинувальний акт стосовно 41-річної жінки, яка виправдовувала збройну агресію Росію. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, 41-річна жінка — проросійськи налаштована мешканка села Мурафа Краснокутського району. З березня по липень цього року вона неодноразово висловлювала підтримку збройній агресії Росії проти України.

Правоохоронці виявили 15 липня в її телефоні листування з військовим «ЛДНР». Жінка писала йому про покращення життя після захоплення загарбниками України.

«Прихильниця «руського миру» схвалювала рішення та дії керівництва РФ, направлені на ведення війни проти українського народу, висловлюючи підтримку знищення українських міст та населення», — розповіли у прокуратурі.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікації її учасників) Кримінального кодексу України.

Як писав UA-NEWS.in.ua, на Харківщини знайшли трьох кремлівських шанувальників. Мешканці Харківщини «працювали» на окупантів в інтернеті. 

Джерело

Новости Украины