Житомир долучився до всеукраїнського проєкту «Озеленення України»

4 березня у Житомирській міській раді підписали меморандум про співпрацю, який має на меті озеленити місто в рамках проєкту  «Озелени Україну».

Житомирський міський голова  Сергій Сухомлин спільно з координатором проєкту,  представником ГО «СЕО Club Ukraine» Вадимом Парасочкою та головою ГО «Центр Суспільних Комунікацій» Іриною Ярмоленко підписали меморандум про співпрацю та реалізацію всеукраїнського проєкту, в якому беруть участь мешканці різних областей України.

Представник ГО «СЕО Club Ukraine» Вадим Парасочка відзначив, що рух озеленення вже набирає всеукраїнських обертів.

«Оскільки, на сьогоднішній момент найбільші виклики, які постають перед світовою спільнотою, пов’язані з екологічними питаннями, ми вирішили об’єднати людей і реалізувати історію успіху та добрих справ,  під час якої нагадати мешканцям про важливість бережливого ставлення до природних багатств нашої держави та спільно озеленити Україну. Приємно, що на нашу ініціативу відгукнулися багато людей. Наразі вже підписано меморандуми з обласними  адміністраціями, долучилося дуже багато міст, територіальних громад, громадських організацій. Сподіваюсь  що даний проект озеленить місто Житомир», — розповів Вадим Парасочка.

Підписанти також наголосили на  необхідності здійснення заходів з протидії змінам клімату  та їх важливості для збереження навколишнього середовища, а також створення комфортних умов проживання.

«Житомиряни є небайдужими до екологічних акцій. Адже відповідно до опитування, здійсненого нашою організацією на вулиці Михайлівській містяни розуміють необхідність зміни підходів у поводженні з навколишнім середовищем і підтримають  такі проєкти, у разі їх ініціювання міською владою. Відвідавши Кліматичний форум  у Мадриді, впевнилася у тому наскільки позитивний емоційний та виховний ефект  мають великі екологічні акції, як наприклад одночасне висаджування дерев. Такі події згуртовують всіх і кожного навколо однієї важливої мети.  Сподіваюся, що озеленення у форматі такої публічної акції об’єднає і житомирян»,- зазначила Ірина Ярмоленко.

Тож, у рамках проєкту «Озеленення України» за 24 години 20 березня учасники з усіх куточків України мають разом висадити 1 000 000 дерев. У Житомирі загальноміське озеленення відбудеться 21 березня.

Запрошуємо кожного мешканця громади долучитися до всеукраїнської екологічної акції та надати свої пропозиції щодо  місць висадки дерев на території міста.

КП «Зеленбуд» пропонує саджанці дерев (береза бородавчата, горобина звичайна, клен гостролистий, ялина, туя західна).

За додатковою інформацією звертайтеся за телефонами: 063-716-15-76 або пишіть на e-mail : [email protected]

Житомир всеукраїнський проєкт "Озеленення України" дерева КП "Зеленбуд"

Источник

Новости Украины