Живий та здоровий: Залужний, якого «поховали» окупанти, записав відеозвернення

Жив и здоров: Залужный, которого "похоронили" оккупанты, записал видеообращение

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у відповідь на фейки росіян про нібито свою "смерть" чи "поранення" записав коротке відеозвернення.

Відео опублікував офіцер ЗСУ, блогер Анатолій Штефан "Штірліц". Воно було записано в кабінеті Залужного.

"Щиро дякую всі українцям. Разом ми обов'язково переможемо", – запевнив головком.

Таким чином, Залужний розвіяв брехливі чутки, які розповсюджували російські пропагандисти, що він нібито перебуває у недієздатному стані після поранення.

Нагадаємо, російські пропагандистські ЗМІ писали, що нібито головком ЗСУ Валерій Залужний "отримав травму голови та осколкові поранення внаслідок російського ракетного удару по командному пункту під Херсоном на початку травня".

Зазначимо, що це не вперше російські пропагандисти повідомляють про нібито "загибель" українських воєначальників. На початку травня поширила в Мережі фейки про начебто загибель командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського та інших військових командувачів. У Міноборони фейки РФ спростували.

Також керівник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявляв, що його бойовики під Бахмутом нібито знищили бронеавтомобіль, в якому перебував командувач Сил територіальної оборони ЗСУ генерал-майор Ігор Танцюра.

Проте Командування Сил територіальної оборони спростувало заяву ватажка вагнерівців.

Згодом в ТРО підтвердили, що окупанти дійсно намагались вбити Танцюру під час його поїздки до Бахмута. На щастя, генерал Танцюра живий та неушкоджений.

https://tsn.ua/ukrayina/zhiviy-ta-zdoroviy-zaluzhniy-yakogo-pohovali-okupanti-zapisav-videozvernennya-2336593.html

 

 

Джерело

Новости Украины