Кабінет міністрів України продовжить карантин до початку серпня

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що, враховуючи зростання кількості хворих на коронавірус в Україні, уряд продовжить адаптивний карантин до 31 липня 2020 року.

Про це повідомляє Суспільне.

«4 853 людини захворіли на коронавірус за останні 7 днів. І це найбільше число за весь час пандемії в Україні», — сказав очільник уряду та поскаржився на те, що багато українців нехтують карантинними заходами.

Він закликав громадян України не «відриватись від реальності», дотримуватися масочного режиму та соціальної дистанції.

«Враховуючи зростання кількості хворих, ми продовжимо дію адаптивного карантину до 31 липня цього року. Також ми розглянемо, запропоновані міністерством охорони здоровя, оновлений підхід до адаптивнго карантину, який передбачає можливість посилення карантину в окремих регіонах, якщо цього вимагатиме ситуація», — сказав Шмигаль.

За його словами, уряд також ухвалить постанову про зміну графіків роботи в окремих сферах і галузях за пропозицією міністерства економіки.

«Для того, щоб розтягнути у часі «години пік», коли маса людей о 9 годині, як правило рухаються на роботу і завантажують громадський транспорт. Таким чином рухалися низка країн Європи, і для України це також прийнятний варіант, коли години початку роботи для різних галузей і підприємств будуть розтягнуті з 8 до 10 і пізніших години», — пояснив прем’єр.

Источник

Новости Украины