Каховська ГЕС знищена і відновленню не підлягає

Каховська ГЕС знищена і відновленню не підлягає

Фото: Скріншот Російські окупанти підірвали Каховську ГЕС

За попереднім прогнозом очікується спрацювання водосховища впродовж наступних чотирьох днів.

Каховська ГЕС через ворожий підрив повністю зруйнована і відновленню не підлягає. Про це заявили в Укргідроенерго.   «Вночі 6 червня російськими окупаційними військами здійснено підрив Каховської ГЕС. Внаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано. Станція відновленню не підлягає», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за попереднім прогнозом очікується спрацювання водосховища впродовж наступних чотирьох днів.
Станом на 9:00 6 червня рівень води в Каховському водосховищі стрімко знижується, розпочалась евакуація населення з потенційних районів затоплення.

Неконтрольоване зниження рівня водосховища є додатковою загрозою для тимчасово окупованої Запорізької АЕС. Вода з Каховського водосховища необхідна для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки ЗАЕС. Зараз станційний ставок-охолоджувач наповнений. Український персонал ЗАЕС моніторить усі показники, зазначили в Укргідроенерго. 

«Укргідроенерго наразі продовжує аналізувати ситуацію, наші фахівці працюють над уточненням масштабів руйнування, швидкості та обсягів води», — додали у компанії.

Нагадаємо, у ніч на 6 червня російські війська підірвали Каховську ГЕС. Містам і селищам нижче по Дніпру загрожує затоплення. Влада Херсонської ОВА оголосила про термінову евакуацію. Після підриву ГЕС російські окупанти теж почали евакуацію.

У зв’язку з ситуацію, яка склалася через підрив окупантами дамби Каховської ГЕС, президент Володимир Зеленський скликав екстрене засідання РНБО.

Джерело

Новости Украины