Кам’янчан запрошують на фотоконкурс

Мешканців Дніпропетровщини запрошують до найбільшого міжнародного фотоконкурсу – «Вікі любить пам’ятки». Приєднатися може кожен, хто має авторські фотографії історичних будівель, архітектурних ансамблів та культових споруд України.
«Через постійні ворожі обстріли сотні пам’ятників по всій Україні пошкоджені або зруйновані. Є такі й у Дніпропетровській області. Тому фотографії історичних, культурних чи архітектурних пам’яток мають цінність. Допомогти увічнити це надбання можуть і жителі регіону», – наголосила начальник управління культури, туризму, національностей та релігій Дніпропетровської ОВ Наталія Першина.
Головна умова конкурсу – роботи мають бути авторськими, зробленими до 23 лютого 2022 року та відповідати певним вимогам (https://uk.wikipedia.org/w/index.php?curid=4294832). Перевага надається максимально натуральним фотографіям, без надмірної обробки.
Щоб приєднатися до конкурсу, потрібно знайти пам’ятку у списку (https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D1%96%D0%BA%D1%96%D0%BF%D0%B5%D0% B…) та завантажити її фото на Вікихсховище.
Подати на розсуд журі кожен учасник може не одну роботу. Конкурс триватиме до 31 жовтня.
Переможців обиратимуть у кількох номінаціях: десять найкращих фотографій конкурсу та найяскравіші фотографії у кожному із 27 регіонів України. Також серед учасників відзначать десять користувачів-новачків та тих, хто зробив більше фотографій культурних пам’яток.
Фотографії конкурсантів поповнять інтернет-проекти, які підтримує Фонд Вікімедіа.
За три дні фотозмагання учасники завантажили понад 1 тис. фотографій.

Джерело

Новости Украины