Керівника будівельної організації та інженера технагляду підозрюють у заволодінні понад 400 тисяч гривень при реконструкції дитсадка

Як повідомляє прес-служба Херсонської обласної прокуратури, у листопаді 2018 року між підрядною організацією та облдержадміністрацією укладено договір про проведення робіт за рахунок бюджетних коштів, відповідно до якого товариство з обмеженою відповідальністю зобов’язалось виконати роботи з реконструкції одного із закладів дошкільної освіти в Олешківському районі. У подальшому директор товариства з метою заволодіння бюджетними коштами вніс до актів приймання виконаних будівельних робіт завідомо неправдиві відомості щодо обсягу цих робіт та використаних матеріалів. У свою чергу, інженер з технічного нагляду, підписав та скріпив печаткою зазначені документи, внаслідок чого на рахунок товариства незаконно перераховано кошти в сумі понад 400 тисяч гривень.

 Як наслідок, керівнику суб’єкта господарювання інкриміновано вчинення службового підроблення і заволодіння бюджетними коштами (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366, КК України), інженеру з технічного нагляду – пособництво у заволодінні бюджетними коштами (ч. 5 ст . 27, ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

 Наразі цим особам повідомлено про підозру у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

 Досудове розслідування триває.

Читайте також: У місті Каховка оперативники викрили місце незаконного зберігання та переробки коноплі

Источник

Новости Украины