Прикордонники інформують про початок навігації в Херсонській області

За повідомленням прес-служби Херсонського прикордонного загону, з метою дотримання вимог чинного законодавства України та недопущення правопорушень правил прикордонного режиму, Херсонський прикордонний загін нагадує, що судновласники, судноводії, а також особи які відповідальні за експлуатацію маломірних суден та плавзасобів, зобов’язані дотримуватися визначених законодавством правил.

Ці норми є обов’язковими для виконання всіма юридичними та фізичними особами, які здійснюють утримання та  переміщення плавання маломірних суден на внутрішній водних шляхах у межах Херсонської області.

 Звертаємо увагу, що виходити на воду та інші водні об’єкти в межах контрольованих прикордонних районів промисловиками  і любителям дозволено лише з відкритих пунктів базування. Окрім того, маломірні судна протягом 24 годин з часу прибуття у контрольований прикордонний район повинні бути поставлені на облік їх власниками в адміністрації найближчої пристані, причалу або пункту базування.

 За порушення правил прикордонного режиму передбачена адміністративна відповідальність за ст. 202 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 У зв’язку з чим, керівництво Херсонського прикордонного загону звертається до мешканців з проханням  неухильно дотримуватися чинного законодавства України з прикордонних питань.

Читайте також: Прикордонники виявили браконьєрів з червонокнижним уловом на Миколаївщині

Источник

Новости Украины