Кіберполіцейські Херсонщини викрили хлопця, який ошукав 15 громадян через продаж неіснуючого товару в Інтернеті

Як повідомляє ГУ Национальної поліції в Херсонській області, кіберполіцейські вирахували мешканця Бериславського району, який зареєстрував декілька аккаунтів з продажу спортивного взуття в одній із соціальних мереж. Довірливих клієнтів приваблювала ціна кросівок – до 600 гривень. Обов’язковою умовою продавця була повна передоплата товару. Після переказу грошей на картку продавець переставав виходити на зв’язок і замовлений товар не надсилав.

 За результатами досудового розслідування встановлено, що зловмисник ошукав близько 15 громадян на загальну суму понад 12 тисяч гривень. Є усі підстави вважати, що ошуканих людей значно більше.

 За місцем проживання молодика працівники поліції провели санкціонований обшук: вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські та сім-картки, які використовувалися у злочинній діяльності.

 За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Читайте також: Очільник поліції Херсонщини запропонував комісії ТЕБ та НС посилити заходи для запобігання загибелі птахів

Источник

Новости Украины