Кіровоградщина вперше отримала вакцину від коронавірусу для дітей від 5 до 11 років

За інформацією: Суспільне Вінниця.

фото Суспільне Кропивницький

Кіровоградщина вперше отримала вакцину від коронавірусу для дітей від 5 до 11 років. Це – німецька вакцина Comirnaty. Вона передбачає інше дозування, ніж для дорослих, розказала Суспільному головна санітарна лікарка регіону Надія Оперчук.

Кіровоградщина отримала 400 доз. Її зберігають в холодильній камері дитячої обласної лікарні при температурі від 2 до 8 градусів тепла. Вакцину приїхала отримати медсестра другого кропивницького центру медико-санітарної допомоги Наталя Горбенко.

"Ми отримали по розподілу 20 доз, вона десятидозна, та шприци до неї. Також маємо сумку-холодильник для її транспортування".

Сумка-холодильник для транспортування вакцини. Суспільне Кропивницький

Цією вакциною щепити дітей Міністерство охорони здоров’я дозволило у вересні минулого року. Відтоді Україна очікувала на ввезення препарату. Усього в країну завезли 115 тисяч доз, говорить директор обласного департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко. Термін дії – до березня цього року.

Щоб забезпечити безпечне використання в дитячому віці, препарат має втричі менше речовини, що діє. Щеплення роблять після огляду лікаря. Курс – дві дози з інтервалом 21-28 днів.

Вакцинацію робитимуть, як буде десять охочих одночасно – відкрита ампула може зберігатися не більше двох годин.

Зі слів головної санітарної лікарки області Надії Оперчук, вакцину отримали всі 32 центри первинної медико-санітарної допомоги області. Найбільше – Кропивницький – 40 доз, по 20 доз передали у Світловодськ та Олександрію. Нині в області збирають дані про дітей, батьки яких хочуть щепити від ковіду.

фото Суспільне Кропивницький

Новости Украины