КНДР запустила кілька балістичних ракет в бік Східного моря, — Міноборони Японії

КНДР запустила несколько баллистических ракет в сторону Восточного моря, - Минобороны Японии

Сьогодні, 18 березня, армія Північної Кореї здійснила запуск кількох балістичних ракет у напрямку Японського моря. Це другий за рік запуск балістичної ракети КНДР після першого пуску твердопаливної балістичної ракети середньої дальності з гіперзвуковою боєголівкою, 14 січня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Yonhap.

Міністерство оборони Японії повідомило, що Північна Корея запустила щонайменше три балістичні ракети сьогодні вранці. Перше оголошення про запуск надійшло о 07:46, а вже за 30 хвилин — наступне.

За даними міністерства оборони Японії, снаряди впали в море поблизу східного узбережжя Корейського півострова вже за кілька хвилин після їх запуску, причому зброя подолала приблизно 350 кілометрів за максимальної висоти польоту 50 км. Наразі немає повідомлень про пошкодження кораблів чи літаків. Міністерство оборони продовжує стежити за ситуацією.

"Ця серія дій Північної Кореї загрожує миру та безпеці нашого регіону та міжнародної спільноти, і з ними не можна миритися", — сказав прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда.

Нагадаємо, 14 лютого КНДР запустила кілька крилатих ракет у бік Жовтого моря. Так, в Об'єднаному комітеті начальників штабів Південної Кореї заявили, що аналітики виявили ракети, запущені близько 9-ї години ранку за місцевим часом, які вони впали у води на північний схід від Вонсана на східному узбережжі.

У повідомленні Об'єднаного комітету начальників штабів зазначено, що військові тісно координують свої дії зі Сполученими Штатами, щоб відстежувати додаткові ознаки провокацій Північної Кореї.

Крім того, 14 січня, КНДР запустила балістичну ракету в сторону Японського моря. Вона впала за межами виключної економічної зони Японії.

 

Джерело

Новости Украины