Королівська сім’я опублікувала свідоцтво про смерть Єлизавети II

Королівська сім'я опублікувала свідоцтво про смерть Єлизавети II

Фото: Кріс Джексон/Getty Images

Королева Великобританії Єлизавета II померла з природних причин. В оприлюдненому свідоцтві про смерть зазначено, що 96-річна монарх померла від «старості». Про це пише видання Hello.

У документі повідомляється, що Єлизавета II не стало о 15.10 за місцевим часом 8 вересня. Смерть констатував фармацевт та місцевий лікар Дуглас Джеймс Аллан Гласс. Передбачається, що син монарха, король Чарльз III, і дочка, принцеса Анна, були поруч із нею в останні хвилини життя. Королівську принцесу названо у документі «інформатором», вона і мала повідомити місцевого реєстратора про смерть своєї матері. Згідно із законом про реєстрацію народжень, смертей та шлюбів у Шотландії, смерть королеви була задокументована та оприлюднена. Якби Єлизавета II померла в Англії, не було б необхідності оприлюднити причину її смерті, оскільки там цей закон не поширюється на монархів з 1836 року. З цієї причини представники королівської сім’ї не оприлюднили свідоцтво про смерть принца Філіпа у квітні 2021 року.

Церемонія прощення та похорону королеви Єлизавета II відбулася 19 вересня у каплиці Святого Георгія на території Віндзорського замку. Монарха віддано землі поруч із герцогом Единбурзьким. Подробиці цієї служби не розголошуються.

Єлизавета II правила країною останні 70 років. Після її смерті королівський трон зайняв її син Чарльз.

Королівська сім'я опублікувала свідоцтво про смерть Єлизавети II

Королівська сім'я опублікувала свідоцтво про смерть Єлизавети II

Фото: National Records of Scotland

Джерело

Новости Украины