Кошовий про рідних з Ялти: Писали «Приїжджайте, ми вас захистимо» та надсилали букву «зет»

Кошовий про рідних з Ялти: Писали "Приїжджайте, ми вас захистимо" та надсилали букву «зет»

Фото: пресс-служба студии «Квартал 95»

Актор студії «Квартал 95» Євген Кошовий зізнався, що розчарувався у близьких родичах, які перебувають на тимчасово окупованій території Луганської області. Артист не став називати імена, але додав, що його мати важко переживає через його висловлювання. При цьому, за словами Кошового, у його близькому оточенні не було людей, які орієнтувалися на Росію.

— Були розчарування у близьких родичах. Вони зараз там. Але я не хочу конкретизувати. Я знаю, що це читатиме моя мама. І вона завжди плаче, коли я про це так радикально говорю, — додав комік в інтерв’ю «КП в Україні». – Я не можу сказати, що на Луганщині чи Харківщині орієнтувалися на росію. Такого не було. Я українську мову вивчив на Донеччині. В мене була дуже класна вчителька, я їй дуже вдячний за те, що вона навчила мене української мови. І я отримав українську освіту на Донбасі. В нас дуже багато людей спілкувалися українською. І українською нам викладали в коледжі. Ті, хто хотів, можливо, й орієнтувалися на росію. Від Луганська до російського кордону – 80 кілометрів. Хтось їздив на заробітки туди. Але у мене не було такого, що моє оточення, в якому я ріс, чи мої родичі орієнтувалися на росію.

Артист додав, що його родина перестала спілкуватися із родичами дружини з Ялти, які підтримали напад Росії на Україну. Дружина Кошового Ксенія дуже важко переживала те, що сталося.

— Авжеж важко було сприймати, коли вона сидить в підвалі в бомбосховищі з двома дітьми, з двома мамами і відправляє своїм рідним фото, відео того, що відбувалося тоді в Маріуполі, Бучі, Гостомелі, Ірпені… В перші два тижні з їхньої сторони жодного слова навіть не було написано. А потім написали: «Ой, Ксюшенька, мы вас так любим, приезжайте, мы вас защитим». Та йдіть ви за руським кораблем зі своїм захистом! Ви вже «поосвобождалі» нас достатньо. Потім ще тиждень Ксюша їм щось висилала, а у відповідь їй прислали букву «зет». Все, нема більше в Ялті родичів, – уточнив актор.

Євген родом із Харківської області. Після 1989 року родина артиста переїхала до Луганської області. У червні в інтерв’ю «Українській правді» Кошовий розповідав, що не був у рідному місті з 2014 року. За словами гумориста, частина його «друзів» через гроші стала на бік російських окупантів.

Раніше актор відповів на хвилю невдоволень, що піднялася у соцмережах після вручення йому державної нагороди – ордену «За заслуги» ІІІ ступеня.

Джерело

Новости Украины