Лісівники Хмельниччини сконструюють пристрій для збору порубочних решток

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Фото: Хмельницьке обласне лісомисливське господарство

Лісівники Хмельниччини сконструюють пристрій для збору порубочних решток та їх транспортування на проміжний склад для подальшого виготовлення тріски паливної. Розроблятиме обладнання вітчизняний виробник.

Про це повідомляє Хмельницьке обласне управління лісового та мисливського господарства.

Держава довірила лісівникам ресурс, який ми маємо використовувати максимально ефективно. Тож цикл заготівлі деревини, зокрема на Хмельниччині, це виробництво без відходів. Тобто зі здорової та якісної деревини виготовляють пиломатеріали, з деревини непромислового використання – дрова паливні, а з хмизу та порубочних решток – тріску. В час розвитку технологій усі процеси в лісовому господарстві потребують модернізації. Тож разом з конструкторами заводу "Красилівагромаш" лісівники Хмельниччини сконструюють пристрій для збору порубочних решток та їх транспортування на проміжний склад для подальшого виготовлення тріски паливної. Розроблятиме обладнання наш вітчизняний виробник, оскільки закордонні машини коштують надзвичайно дорого.

"Пристрій збиратиме рештки у вали. Далі їх навантажуватимуть на причіп з гідроманіпулятором та гідравлічними бортами, що дасть змогу вмістити максимальну кількість решток. Таким чином, можна буде за один раз вивозити на проміжний склад від десяти до 15 кубометрів хмизу. А там його безпосередньо на місці перероблятимуть на тріску паливну. Це дозволить полегшити працю людей, зменшити логістичні витрати, а отже – збільшити прибуток. І звичайно ж, в кінцевому результаті, дати тепло та електроенергію українцям", — йдеться у повідомлені.

Новости Украины