«Любив правду і боровся за неї». Рідні загиблого бійця з Сумщини просять присвоїти йому посмертне звання «Герой України»

За інформацією: Суспільне Суми.

Владислав Шульга. Фото Дарини Шульги

Рідні загиблого військового Владислава Шульги з Сумщини створили петицію з присвоєння йому звання "Герой України" (посмертно). Чоловік служив у третій штурмовій бригаді.

Про це Суспільному розповіла дружина загиблого бійця Дарина Шульга. Підписати петицію за присвоєння звання можна за посиланням.

У вересні 2018 року чоловік пішов добровольцем на військову службу. Після початку повномасштабного вторгнення він обороняв Чернігів. В березні 2023 року Владислав перевівся в перший механізований батальйон третьої окремої штурмової бригади ССО "Азов", яка в той час знаходилась у Донецькій області на Бахмутському напрямку. За словами дружини Владислава Дарини, з 2018 року військовий мріяв потрапити в Азов. З того часу боєць кілька разів отримував контузії та поранення, але після лікування одразу повертався воювати.

Восени 2020 року дружина Владислава Дарина теж вступила до лав ЗСУ і там вони познайомилися. "Разом пройшли АТО. А у листопаді 2021 вирішили одружитися", – розповіла Дарина.

Владислав Шульга з дружиною. Фото Дарини Шульги

18 серпня 2023 року, під час штурмової операції під Бахмутом, Владислав отримав осколкове поранення в голову не сумісне з життям. Дружині бійця розповіли його побратими, що Владислав помер моментально: "Але він виконав завдання – привів групу до місця призначення і закріпився. Він загинув як герой". У 2021 році боєць нагороджений відзнакою Командування Обʼєднаних Сил "Козацький хрест" другого ступеня. У 2022 році він нагороджений памʼятною відзнакою "27 реактивної артбригади імені кошового атамана Петра Калнишевського".

Владислав Шульга з дружиною та сином. Фото Дарини Шульги

"Влад був самовідданим, надійним товаришем і побратимом, гарним прикладом справжнього чоловіка і батька. Любив правду і завжди боровся за неї. Він був людиною слова. Я щаслива зараз тільки тому, що у нас є маленький синочок, але тепер він памʼятатиме свого тата тільки по фотографіях", – додала Дарина Шульга.

Читати ще

Читати ще У Сумах поховали загиблого Юрія Олєфіра, який п’ять місяців вважався зниклим безвісти

Новости Украины