«Мені пощастило вийти з палаючого кабінету». Лікарю, який постраждав від ракетного обстрілу Вінниці, зробили 4 операції і боряться за його життя у Кракові

На сторінці Facebook дитячого невролога Павла Ковальчука з Вінниці, який постраждав від російських ракетних ударів, опублікували допис про операцію з порятунку лікаря та його стан зараз. Павло розповів, що сам вийшов з палаючого кабінету, вже переніс 4 операції. Гелікоптером був доправлений до Львову, потім до Кракова. На даний час його загальний стан важкий. Попереду ще багато оперативних втручань.

«Цей пост друкує моя дружина з моїх слів, сам я найближчим часом, не матиму можливості друкувати самостійно і не хотів би ділитися своїми фото без пов’язок. Вважаю за потрібне розповісти Вам про перебіг подій», — зазначено в дописі.

Лікар за допомогою перехожих добрався до швидкої допомоги.

«14.07.22 мені пощастило вийти з палаючого кабінету (про це напевно, буде написана окрема книжка) за допомоги перехожих я дістався до Станції Швидкої Допомоги де отримав знеболення і був доставлений до реанімації МКЛ ШМД №2, де отримав першу невідкладну допомогу, звідки й був переведений в опікову реанімаційну Пироговської лікарні.

У перший день проводилася діагностика, охолодження та інфузійна терапія, ввечері цього ж дня була виконана перша операція», — зазначено в дописі.

«Мені пощастило вийти з палаючого кабінету». Лікарю, який постраждав від ракетного обстрілу Вінниці, зробили 4 операції і боряться за його життя у Кракові

«16.07.22 був прооперований вдруге.

Вранці 17.07.22 гелікоптером транспортували у Львів.

18.08.22 була проведена ще одна операція.

19.07.22, в зв’язку з перезавантаженням Львівського опікового центру групою парамедиків разом з дружиною був доставлений до кордону з Польщею звідти гелікоптером до Кракова. Краківський опіковий центр є одним з найпотужніших в Польщі. Одразу по-прильоту знову був прооперований.

На даний час загальний стан важкий, переважно стабільний, зберігаються інфекційні ускладнення є розриви барабанних перетенок, рогівка правого ока вже зажила. Стан опіків, втрати рідини через опіки, біль добре контролюється лікарями. Чекає багато оперативних втручань.

Саме головне:

1) Я живий!

2) Я в свідомості, бачу і відносно непогано чую.

3) Я можу рухатися і сподіваюся зможу рухатися повноцінно.

Я, сім’я, близькі та друзі вдячні за підтримку. Перелік людей, які постійно допомагають просто неймовірний.

14.07 починаючи від перехожих на вулиці Володимира Винниченка до лікарів на всіх етапах, представників військових адміністрацій, МОЗ, волонтерів, моїх маленьких пацієнтів ( і тих хто вже підріс) та всіх небайдужих хто переживає за мене і пише слова підтримки.

Окремо хочу попросити не поширювати неперевірену інформацію!», — написано на сторінці.

Для тих хто хоче допомогти фінансово реквізити:

Картка Приват Банка:

5168752013217586

IBAN:

UA373052990000026206680085918

Картка моно банка:

5375411406113642

Розрахунковий рахунок PayPal:

[email protected]

Для переказів у євро (SEPA) :

GB65CLJU00997180080110

Дитячий невролог клініки «Нейромед» Павло Ковальчук внаслідок ракетного обстрілу Вінниці 14 липня, отримав 70% опіків тіла.

Источник

Новости Украины