Мешканці Лебедина попрощалися з захисником Сергієм Керстюком

За інформацією: Суспільне Суми.

Сергій Керстюк. Фото: Суспільне Суми

6 лютого Лебедин попрощався зі своїм захисником Сергієм Керстюком. Чоловік служив у десантно-штурмових військах. Загинув 20 січня, під час атаки ворожих позицій в районі Білогорівки, що на Луганщині. Йому було 30-ть, у Сергія лишилося двоє неповнолітніх дітей.

Близькі та друзі прийшли попрощатися з Сергієм Керстюком до його рідного обійстя в Лебедині.

Прощання з Сергієм Керстюком. Фото: Суспільне Суми

Сергій Швець був командиром штурмової групи, до складу якої входив загиблий десантник. Чоловік розповідає про побратима: "Він був у моєму відділенні ми разом ішли в бій – штурмували позицію в місті. Як загинув – не знаю, тому що не бачив, бо він був позаду мене. Я продовжував іти далі. Це було в Білогорівці Луганської області. Сергій був дуже чудової людиною і дуже гарною, і найбільше — він рвався у бій, він рвався в бій мужньо. Таких бійців шкода втрачати і дуже боляче".

У центрі Лебедина живим коридором вишикувалися містяни, щоб провести в останню путь бійця.

Прощання з Сергієм Керстюком. Фото: Суспільне Суми

Серед тих, кого ми опитали, ніхто не був знайомий за життя з Сергієм Керстюком. "Проводжаємо бійця в останню путь – героя. Я сама не знала його, але підтримуємо, це ж наш захисник, наш Герой!", — сказала мешканка Лебедина Наталья Коростіль.

"Провести в останню путь людину, яка віддала життя за наше оце благополуччя. – Ви ж самі все розумієте – віддаємо шану", — сказав лебединець Валентин Литовченко.

"Ні, я його не знала, але людина захищала нашу Батьківщину задля того, щоб ми спокійно могли жити, того ми всі тут", — розповіла мешканка міста Антоніна Піженко.

Прощання з Сергієм Керстюком

Процесія проходить пішки центром міста. Останні прощання і молебень відбуваються на міському кладовищі. Єлизавета Поліщук говорить, що дружила із загиблим з третього класу. "Завжди веселий, усміхнений, щасливий такий чоловічок був. Ми з ним дуже близько дружили з самого малечку. Це дуже велика втрата як для сім’ї, так і для нас також. У нього жінка, двоє дітей: донечка 3 з половиною років, мабуть, і хлопчик — півтора року. Він був у нашому ДФТГ, а потім перейшов до лав ЗСУ самостійно, добровільно", — розповіла однокласниця загиблого.

Юрій Вердибоженко – товариш загиблого десантника розповів: "Йому тільки жити й жити зараз, виховувати дітей, але ви бачите яка прийшла біда на нашу землю. Дуже добрий хлопець – все що я можу за нього сказати".

Провели бійця за військовою традицією — пострілами у повітря. Як повідомив представник районного центру комплектування Ярослав Шевченко, боєць загинув через осколкові поранення, отримані під час мінометного обстрілу з боку російських позицій. Сергію Керстюку на завжди лишилося 30-ть.

Що відомо

  • На Сумщині поховають трьох військових, які загинули у Донецькій області.
  • "Заходив на поріг і завжди мені медальку давав, або грамоту". Бабуся про загиблого внука-військовослужбовця з Сумщини.

Новости Украины