Вторгнення Росії в Україну: головні події на Сумщині 50 тижня війни

За інформацією: Суспільне Суми.

Суспільне Суми

Військові РФ щодня завдають ударів по прикордонних громадах Сумщини. Внаслідок обстрілу зі ствольної артилерії села в Есманьській громаді, загинула 19-річна дівчина, троє людей отримали травми. Командувач ОТУ "Суми" генерал-майор Олександр Нестеренко пішов із займаної посади, також президент підписав указ про звільнення голови Сумської ОВА Дмитра Живицького.

Суспільне Суми продовжує слідкувати за подіями російсько-української війни.

5 лютого

Вночі та зранку сили РФ завдали ударів по трьох територіальних громадах Сумщини: Есманьській, Білопільській та Зноб-Новгородській. Всього зафіксовано 45 ударів, повідомили в ОВА.

4 лютого

З території Росії обстріляли чотири прикордонні громади Сумської області — Білопільську, Великописарівську, Краснопільську та Новослобідську. Пошкоджені два приватні будинки у селі Бояро-Лежачі.

Військовий Роман Кириченко загинув біля Благодатного на Донеччині 31 січня. Його поховають у селі Макове Шосткинського району.

Шосткинська міська рада повідомила, що 5 лютого у Шостці прощатимуться з військовим Олександром Кислим.

У Сумах презентували документальний фільм про оборону Сум. Картина "СУМИ. Ми дали їм під дих" розповідає про оборону міста в перші дні повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року. Історії звичайних людей мирних професій, які були змушені взяти зброю, або виготовляти її з того, що було доступним.

3 лютого

З 07:40 ранку зі сторони Росії був мінометний обстріл території Есманської громади, налічується 4 влучання, повідомили в ОВА.

Також за даними Сумської ОВА, ввечері з 21:25 до 21:45, армійці РФ обстрілювали Білопільську громаду з мінометів. Всього зафіксовано 20 ударів.

2 лютого

За день 2 лютого сили РФ обстріляли 4 громади Сумської області. Всього зафіксовано 120 ударів — повідомили у військовій адміністрації. На територію одного села Середино-Будської громади армійці РФ скинули 4 міни. Там частково зруйновані 3 приватних будинки та лінія електропередач. Поранених серед людей немає.

Понад 3700 боєприпасів виявили, знешкодили та знищили сапери вибухотехнічного відділу Нацполіції Сумської області з моменту звільнення області від російських військових. Обстріли прикордоння продовжуються, тож фахівці продовжують бойові виїзди на прикордоння.

Screenshot з відео «Нацполіція Сумщини»

3 лютого у с.Саї, Роменського району на Сумщині проведуть в останню путь загиблого військового Віталія Клюса 1974 року народження. Про це Суспільному повідомив начальник пресслужби Сумського обласного ТЦК та СП Олександр Бондаренко.

В Охтирці Сумської області попрощались із захисником Іваном Деуліним. 45-річний військовий був навідником мінометного відділення мінометного взводу аеромобільного батальйону. Помер чоловік 27 січня під час несення служби.

Поховання військового Івана Деуліна. Охтирка. 1.02.2023 р. Фото: Суспільне Суми

Про події 49-го тижня війни читайте за посиланням.

Новости Украины