Металевий блокхаус: особливості, переваги

Блокхаус – оздоблювальний матеріал, призначений для облаштування фасадів. За зовнішніми характеристиками нагадує вагонку, але має й суттєві відмінності. Завдяки напівциліндричній формі зовнішньої сторони після обшивання надає будівлі незвичайного вигляду: здається, ніби вона складена з колод. З внутрішнього боку присутні спеціальні виїмки для вентиляції. Під час установки застосовують замкові механізми. Для фінальної фіксації до каркасу решітки використовують кляймер та саморізи.

Металевий блокхаус – різновид сайдінгу, відрізняться точними геометричними параметрами, випускається в різноманітних кольорах та структурах. Виготовляється з оцинкованої сталі, має захисне покриття з полімерних матеріалів. За його допомогою легко надати будівлі оригінальний вигляд, виділити її з-поміж інших. Для краси й довгого терміну служби метал спочатку обробляють ґрунтовкою, а потім наносять декоративне покриття.

Основні переваги

Металевий блокхаус чудово підходить для зовнішнього оформлення заміського котеджу, приватного будинку. Перед монтажем цього матеріалу необхідно зробити обрешітку, зарані подбати про гідро- й теплоізоляцію. Встановлення дуже просте, не потребує участі досвідчених спеціалістів. Роботи можна виконати й без залучення майстрів.

Головними перевагами блокхаусу як оздоблювального матеріалу є:

  • доступна вартість. Металевий блокхаус дешевший за дерев’яний або ПВХ. Але завдяки широкому вибору кольорів і текстур за його допомоги легко надати будівлі незвичайного вигляду, у тому числі імітувати кладку з натуральної деревини;

  • висока витривалість, стійкість до негативних зовнішніх факторів. Матеріал не втрачає привабливості та експлуатаційних характеристик через вплив дощу, снігу або прямих сонячних променів. Йому не страшні різкі перепади температур;

  • висока пожежостійкість, витривалість до впливу корозії. Використання блокхаусу для оздоблення робить будинок не лише гарним, а й безпечним;

  • додаткове зовнішнє утеплення.

Блокхаус чудово підходить не лише для будівництва, а й реставрації. За його допомоги можна оздоблювати каркасні, бетонні поверхні, стіни з цегли або брусу. Це найкращий варіант, коли потрібно прикрасити конструкції, які швидко будуються. Такими є альтанки, господарсько-побутові споруди, тераси.

Блокхаус звертає на себе увагу розмаїттям відтінків. Саме колір та дизайн є вирішальними факторами під час вибору матеріалу. Варто керуватися загальним стилем оформлення. В асортименті є як класичні, пастельні, так і більш яскраві, оригінальні кольори.

Новости Украины