Місто залишилося без опалення. У Ладижині на Вінниччині оголосили надзвичайну ситуацію воєнного характеру

За інформацією: Суспільне Вінниця.

ФОТО: Getty images (ілюстративне)

Після ракетного обстрілу Ладижинської ТЕС виникла аварія у мережах теплопостачання. У місті оголосили надзвичайну ситуацію воєнного характеру.

Про це повідомив очільник Вінницькох ОВА Сергій Борзов.

Про критичну ситуацію повідомив в.о. міського голови Ладижинської міської ради Олександр Коломієць. За його словами сил міськради для ліквідації наслідків недостатньо.

"18 тисяч мешканців без теплового опалення. Єдина можливість у людей обігріти свої оселі — це електроприлад", — повідомив Борзов.

Як повідомив Борзов, у місті почне діяти надзвичайний штаб з ліквідації наслідків аварії. Влада робить усе, аби відновити роботу теплових мереж Ладижина. Розгортають додаткові пункти обігріву.

Що відомо

  • 23 листопада Росія всьоме здійснила масований ракетний удар по енергетичній інфраструктурі України. Ударів зазнали житлові будинки, ТЕЦ, ТЕС і електропідстанції у Києві, Київській, Вінницькій, Львівській та Запорізькій областях. У Києві та області внаслідок обстрілів є загиблі та поранені. По всій Україні запровадили аварійні відключення світла. Світло вимкнулось у Молдові. Через обстріли українці опинились не тільки без світла, а й без водопостачання та зв'язку.
  • У Центрі досліджень енергетики додали, що на повне відновлення українського енергетичної системи знадобиться кілька років.

Новости Украины