На Харківщину відправили підсилення з 1000 поліцейських

Поліцейські добровільно їдуть на звільнені території.

Національна поліція України відновлює роботу на звільнених територіях.

У деокуповані населені пункти Харківської області приїдуть до 1000 поліцейських з усієї країни. Це необхідно для посилення роботи поліції. Співробітники поліції добровільно погоджуються на службу на звільнених територіях Харківщини. Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін в інтерв’ю «НВ».

«Для посилення роботи поліції Харківщини туди прибуде до тисячі поліцейських з усіх куточків України. Ці люди ретельно підготовлені до служби. Усі їдуть виключно добровільно. Можу сказати, що є навіть величезна конкуренція — настільки велике бажання в наших колег з усієї України допомагати відновлювати порядок і закон на щойно звільнених територіях», — сказав Єнін.

Як зазначив перший заступник міністра внутрішніх справ, на звільнених територіях — величезний обсяг робіт. Сьогодні там працюють над встановленням додаткових патрулів та контрольно-пропускних пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківщину почали розміновувати рятувальники з чотирьох областей

На деокупованих територіях Харківської області побувало керівництво Нацполіції України. Там організували відновлення роботи поліції.

Наразі робота поліції триває у досить складних побутових умовах, зазначає Єнін. Багато населених пунктів Харківської області знеструмлені. Попри це, спільно працюють всі служби: комунальники, правоохоронці, рятувальники. Зведений загін рятувальників уже проводить роботи в Балаклії.

«Ми відновлюємо роботу поліцейських відділків, пожежно-рятувальних загонів, насичуємо регіон технікою, допомагаємо в підвезенні гуманітарної допомоги, зокрема води, продуктів харчування, надаємо першу домедичну допомогу людям», — розповів Єнін.

Крім цього, поліцейські опитують жителів, виявляють колаборантів, розшукують та затримують російських окупантів, створють базу свідків злочинів військових РФ.

Як писав UA-NEWS.in.ua, на звільнені території Харківської області повертаються поліцейські, медики та рятувальники. У найближчий час там розпочнуть аналізувати стан критичної інфраструктури, аби готувати населені пункти до зими. Знайти номери телефонів відділів поліції на звільнених територіях можна за посиланням тут.

Джерело

Новости Украины