На Херсонщині для розмінування деокупованих територій залучено 450 фахівців та близько 120 одиниць техніки

За інформацією: Суспільне Херсон.

Спеціалісти-вибухотехніки на Херсонщині проводять розмінування деокупованої території Фото: поліція Херсонської області/Facebook

На Херсонщині для розмінування деокупованих територій залучено 450 людей, це зведені загони, зокрема піротехніки, інженерні, аварійно-відновлювальні підрозділи, пожежно-рятувальні, медики та близько 120 одиниць техніки.

Про це на брифінгу у Military Media Center повідомив речник Державної служби України з надзвичайних ситуацій полковник служби цивільного захисту Олександр Хорунжий.

За його словами ситуація на Херсонщині складна, роботи багато, адже російські військові щільно та з використанням різних видів замінували території.

"Першочерговим завданням бригад є відновлення життєзабезпечення міста та області. 150 піротехніків працюють по ЛЕПам, водоводам та газогону. Піротехніки працюють на 9 тис. кв км деокупованої Херсонщини, роботи багато, замінування щільні, зокрема протипіхотні міни, протитанкові, а найчастіше це в комплексі", — говорить Хорунжий.

Зараз в області працюють понад 150 піротехніків. Наразі знешкоджено понад 4 кв км території.

Що відомо

  • На Херсонщині під час відновлення електропостачання виявили ділянки, де один квадратний метр, треба розміновувати годину, а лінії сягають десятки кілометрів.

Новости Украины